Gabriela Firea, despre Nicuşor Dan: Cel mai uşor este să te lauzi cu munca altcuiva

„Cel mai uşor este să te lauzi cu munca altcuiva”, transmite Gabriela Firea, după ce Nicuşor Dan a anunţat că, în ultimii trei ani, Capitala a atras fonduri nerambursabile de aproape 4 miliarde de lei pentru proiecte de dezvoltare a Capitalei în mai multe domenii.

138 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, despre Nicuşor Dan:  Cel mai uşor este să te lauzi cu munca altcuiva

Gabriela Firea, despre Nicuşor Dan: Cel mai uşor este să te lauzi cu munca altcuiva

„1 miliard de euro, fonduri europene nerambursabile, a fost atras de Primăria Capitalei, în mandatul meu ca primar general. Sunt fapte concrete pe care nu le poate şterge nimeni, bani investiţi în Bucureşti pentru confortul cetăţenilor. Cel mai uşor este să te lauzi cu munca altcuiva. N-am făcut asta niciodată şi nici nu mă voi preta la a confisca pentru voturi munca oamenilor. Lauda de ieri a primarului general, privind fondurile nerambursabile atrase în mandatul său, este o sfidare nu la adresa mea ci faţă de toţi oamenii de bună credinţă care au muncit enorm în mandatul meu de primar general”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că numai pentru cele aproape 300 de milioane de euro pentru reparaţiile atât de necesare ale conductelor de termoficare s-a lucrat aproape trei ani.

„Proiectul depus la Comisia Europeană a fost extrem de complex şi nu putea fi lucrat pe genunchi şi peste noapte. Cu atât mai mult nu putea fi lucrat într-o lună de la preluarea mandatului, pentru că doar atât timp i-a luat primarului general să-şi pună semnătura pe contractul de finanţare ţinut la sertar de principalul său susţinător, un om politic de tristă amintire. Cât priveşte banii europeni pentru achiziţia celor 100 de tramvaie noi, nu cred că a uitat cineva întreaga epopee. Ştie orice bucureştean că licitaţia a fost demarată şi finalizată în mandatul meu, că am semnat contractul şi, la fel ca la termoficare, a fost ţinut la sertar şi returnat pentru două virgule în plus doar ca să-l semneze actualul primar general, să şi-l treacă în portofoliu. Nu-mi place lauda de sine, dar e bine ca bucureştenilor să li se spună adevărul. Când am ajuns primar general, de atragerea fondurilor europene se ocupa o mâna de oameni. Am înfiinţat o întreagă direcţie care a reuşit lucruri fantastice într-un timp scurt”, adaugă Firea.

Gabriela Firea menţionează că Glina 2 a fost un proiect ce l-a găsit blocat când a devenit primar general.

„În septembrie 2017 am semnat ordinul de începere a celui mai mare proiect de mediu din România, cu o valoare de aproximativ 390 de milioane de euro, finanţat prin POIM 2014 – 2020. În domeniul transporturilor, Primăria Capitalei a obţinut în mandatul meu, finanţare nerambursabilă, prin Programul Operaţional Regional şi de la Fondul de Mediu, pentru 14 proiecte de achiziţie a unor noi mijloace STB – autobuze hibrid, autobuze electrice si tramvaie – şi de modernizare a 1,1 km cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea, pe traseul liniilor de tramvai 1 şi 10, în valoare totală de 370 milioane euro, din care 276 milioane de euro nerambursabili. Lucrările de modernizare a sistemului de canalizare din Capitale şi extinderea reţelei de apă potabilă au fost finanţate cu aproape 83 de milioane de euro fonduri nerambursabile atrase până în 2020”, încheie Firea.

În ultimii trei ani, Capitala a atras fonduri nerambursabile de aproape 4 miliarde de lei pentru proiecte de dezvoltare a Capitalei în mai multe domenii, anunţă Nicuşor Dan, primarul general al Bucureştiului, marţi, pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici