Gabriela Firea: Victor Ponta a intrat pe uşa din dos ca secretar al Guvernului în cadrul unui puci, o lovitură de stat

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, susţine că Victor Ponta a intrat pe uşa din dos a Guvernului, ca secretar general, "în cadrul unui puci, o lovitură de stat", precizând că ar putea fi acuzat de abuz în serviciu pentru că, în noua calitate, a făcut declaraţii politice.

2234 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Victor Ponta a intrat pe uşa din dos ca secretar al Guvernului în cadrul unui puci, o lovitură de stat

Gabriela Firea: Victor Ponta a intrat pe uşa din dos ca secretar al Guvernului în cadrul unui puci, o lovitură de stat

"Eu ştiam că secretarul general al Guvernului este cel mai înalt funcţionar din ţară şi nu are voie să facă politică. Pentru afirmaţiile politice de astăzi poate fi acuzat de abuz în serviciu. (..) M-a surprins pentru că a intrat pe uşa din faţă ca premier şi a avut un mandat plin de realizări. Acum a acceptat să intre pe uşa din dos ca secretar general al Guvernului în cadrul unui puci, o lovitură de stat, o lovitură de palat. Ar fi putut să facă politică în continuare fără să fie parte a încercării de a distruge PSD. Ce nu au reuşit adversarii niştri e posibil să se întâmple acum, cu ajutorul colegilor noştri care ţin mai mult la planurile lor personale", a declarat Gabriela Firea la România Tv.

Gabriela Firea susţine că acţiunile lui Sorin grindeanu fac parte dintr-o strategie. În ceea ce priveşte faptul că Grindeanu a trimis la Cotroceni doar demisiile miniştrilor de Interne şi de la Dezvoltare, edilul susţine că preşedintele nu poate accepta şi înlocuitorii.

"Preşedintele nu poate accepta schimbarile de miniştri, doar demisiile, fiindca numirile se fac doar de coaliţie, conform protocolului înregistrat la Palatul Cotroceni. Numai şi numai ilegalităţi, aspecte neconstituţionale, toate au numitor comun - Sorin Grindeanu şi Victor Ponta au vrut să ia puterea executivă în forţă făcând ilegalităţi. Cu siguranţă, după votul din Parlament, juriştii noştri vor face toate demersurile necesare pentru a restabili legalitatea", a mai spus Firea.

Reacţia Gabrielei Firea vine după ce Victor Ponta i-a transmis, printr-o postare pe Facebook, să îşi facă datoria faţă de bucureşteni.

"Îi fac recomandarea legală doamnei Primar General Firea să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţă de cetăţenii Bucureştiului conform fişei postului!", a scris Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici