Video Gândurile lui Cristoiu: Dacă începe hăituirea lui Plahotniuc de către băieţi şi FBI, s-ar putea să ajungă în România

Noul Guvern format la Chişinău nu este un guvern normal, iar substratul înţelegerii politice dintre pro-ruşii lui Igor Dodon şi pro-europenii ACUM este vizita unor importanţi emisari străini la Chişinău, înaintea izbucnirii crizei de peste Prut, afirmă Ion Cristoiu.

5134 afișări

Analistul politic a declarat, joi, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", că tot ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova, interpretat ca fiind o soluţie de ultim moment, nu este adevărat.

“Din punct de vedere electoral, normal se puteau face câteva combinaţii sau socialiştii cu ACUM, sau socialiştii cu democraţi sau ACUM cu democraţi. S-a prezentat ce s-a întâmplat acum în Moldova ca fiind o soluţie de ultimul moment, ori nu e adevărat, în Republica Moldova s-a format un guvern pe baza un document numit Acord de înţelegere temporară, deci nu este un guvern normal”, a spus jurnalistul.

Ion Cristoiu a reamintit că, pe 3 iunie, au venit la Chişinău Brad Freden, trimis al Departamentului de Stat al SUA, Johannes Hahn, comisarul european pentru extindere, şi Dmitri Kozak vicepremierul Rusiei.

“Deci au venit trei funcţionari mari, nu ambasadori, atenţie, aceşti trei s-au dus la cele două părţi la ACUM şi la Dodon şi le-a zis faceţi o înţelegere temporară.(...) Cei trei au decis ca reprezentanţi a trei mari puteri, raderea lui Plahotniuc, asta nu înţelege nimeni, nu au decis instalarea unui guvern, ci un guvern temporar”, a subliniat jurnalistul.

Ion Cristoiu a explicat că acordul de guvernare, care prevede demiterea Procurorului General, demiterea şefului Anticorupţie şi patru comisii de anchetă, are în spate îngrijorările occidentalilor şi ale Rusiei privind capturarea statului de oligarhul Vladimir Plahotniuc, liderul PD Moldova.

“Cele trei mari puteri au ajuns la concluzia, la care ajunsese şi Rusia, şi anume: pericolul numărul 1 îl reprezintă capturarea statului de către un domn Plahotniuc, care până acum a jucat teatru că el e cu americanii (...) aşa se explică şi reacţia structurilor de forţă din Moldova (...) ei ştiu că întră în închisoare şi atunci suntem de fapt în pragul unui război civil tăcut. Tăcut pentru că ăia se apără, pentru că nu îşi apără posturile, îşi apără libertatea, aşa se explică lucrurile din punctul ăsta de vedere”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a avertizat că dacă începe hăituirea lui Plahotniuc, atunci ancheta ar putea ajunge şi în România, unde oligarhul moldovean a făcut foarte multe afaceri.

“Singura problemă pentru cei din România este că dacă începe hăituirea lu ăla şi nu hăituirea din Parlament, ci de către băieţi şi FBI, s-ar putea să ajungă în România, pentru că ăla a fost omul nostru, a făcut foarte multe afaceri în România, s-ar putea să ajungă nici nu ştiţi pe unde. (...) O să vedeţi că această atitudine a noastră este ceva ... dar ea se explică numai prin faptul că mulţi au vârât mâna în borcanul cu miere care este domnul Plahotniuc”, a conchis jurnalistul.

Pavel Filip şi-a prezentat vineri în faţa presei demisia din funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova şi a făcut o trecere în revistă a greutăţilor cu care s-a confruntat în perioada 2016-2019, iar pe final i-a urat succes noului premier, potrivit Unimedia.

Partidul Democrat a anunţat că pleacă de la guvernare, cedând conducerea celor din PSRM şi Blocul ACUM. În urma şedinţei Consiliului Politic Naţional al PDM din 14 iunie 2019, vicepreşedintele PD, Vladimir Cebotari, a anunţat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, iar începând cu ziua de vineri, întregul cabinet de miniştri din echipa Filip, vor demisiona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici