Gândurile lui Cristoiu: Guvernul va fi remaniat, dacă nu chiar Ludovic Orban îşi va da demisia

Guvernul Orban are zilele numărate, urmând să fie remaniat, iar în componenţa acestuia să intre şi reprezentanţi ai USR sau PMP, a afirmat analistul politic Ion Cristoiu. Jurnalistul nu exclude nici varianta ca premierul Ludovic Orban să demisioneze.

34760 afișări

Ion Cristoiu consideră că posibilitatea ca Guvernul Dăncilă să fi avut o contabilitate paralelă, respectiv două bugete, unul public, aprobat în Parlament, şi celălalt ascuns, care să finanţeze baronii PSD, aşa cum a susţinut ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, este practic imposibilă.

“Nu, el a spus că era o contabilitate nu vizibilă propagandistic, ci prezentată în Parlament ceea ce este, practic, imposibil. Niciun funcţionar de acolo, de fapt una din marile erori ale acestui guvern şi probabil că se va corecta după alegeri, eu sunt sigur că el va fi remaniat, dacă nu chiar domnul Orban îşi va da demisia şi guvernul va fi lărgit cu USR sau cu PMP sunt aproape sigur, adică îşi va da demisia, nu ştiu, s-ar putea ca tot el să preia…”, a susţinut analistul politic.

În opinia sa, acest Guvern nu poate rămâne în funcţie, subliniind că lui Ludovic Orban îi place să vorbească mult, ceea ce creează impresia de sporovăială, superficialitate.

„Guvernul a fost făcut pe picior, adică a fost făcut un guvern mai mult ca să poată să spună Klaus Iohannis că a făcut Guvernul. Nu poate să rămână (...) Deocamdată presa de dreapta este destul de sceptică, foarte primejdios, Ludovic Orban este un mare actor mediatic, e bolnav după apariţii media, vorbeşte mult, e foarte important, vorbeşte mult (...) un premier care vorbeşte mult e primejdios pentru că e riscul să spui prostii. Adică acceptă orice interviu, face declaraţii peste tot, toate acestea dau la un moment dat impresia de sporovăială, de lipsă de concreteţe şi dă posibilitatea să ai declaraţii contradictorii. O dată vii şi spui voi introduce taxa auto, a doua zi spui că nu”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a subliniat că, dacă premierul Orban va accepta în continuare ca preşedintele Iohannis să-i dea directive, atunci va avea o mare problemă deoarece va fi „şuntat” de proprii miniştri.

„Probabil că aici a dictat direcţia Klaus Iohannis, după asta domnul Ludovic Orban va avea o enormă problemă, dacă domnul Klaus Iohannis continuă să fie educatoarea de grădiniţă a lor. Adică, garantez… (...) nu-i constituţional, dar în primul rând este incorect faţă de premier. (...) Fundamental să păstrezi autoritatea celor din subordine a maşinăriei pe care te bazezi. Păi în momentul ăsta îi chemi pe miniştri acolo. De ce nu se întâlneşte numai cu premierul? Şi la un moment dat, miniştrii nu vor mai ţine cont de premier. Doi, de regulă, indiferent şi când au fost premieri şi preşedinţi de aceeaşi culoare se face o camarilă. Atât la Victoria, cât şi la Cotroceni. Acea camarilă este mai periculoasă decât cei doi. Cei doi se pot înţelege (...)”, a mai spus analistul politic.

Premierul Ludovic Orban a declarat săptămâna trecută că Guvernul lucrează la introducerea unei taxe pentru maşinile la prima înmatriculare, care va fi percepută ca o taxă de poluare. Ulterior, Orban a precizat că trebuie să se consulte cu reprezentanţii Comisiei Europene şi că, oricum, în cursul anului viitor nu va apărea o taxă nouă.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracţional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gansterului Al Capone. Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament şi altul nepublic, pentru finanţarea baronilor.

Taguri:
cristoiu,
orban,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici