„Gata! M-au prins”. Reacţia primarului Sectorului 1 la comunicatul ANI

  • „Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce”, reacţionează Clotilde Armand la acuzaţiile ANI.
  • Primarul Sectorului 1 spune că a respectat legea.
2629 afișări
Imaginea articolului „Gata! M-au prins”. Reacţia primarului Sectorului 1 la comunicatul ANI

„Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului <Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie>. Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare şi autorităţile competente care ne-au transmis că totul este corect. Ştiţi, nu facem nimic de capul nostru”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

De asemenea, în cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului, a răspuns de fiecare dată solicitărilor ANI şi a depus un punct de vedere însoţit de documente justificative care arată legalitatea activităţilor pe care le-a desfăşurat în calitate de primar al Sectorului 1 Bucureşti.

„N-am primit nici un răspuns şi mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar.

Legea spune asta:
- art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003:
<nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile [...].>

Şi asta:

art. 16 din Legea nr. 153/2017:
- (2) Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se majoreaza cu pana la 25%.”, arată primarul.

„Mă bucur că autorităţile sunt vigilente şi că îşi fac treaba. Ştiam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărţuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul şi Prefectul să verifice actele şi le vom pune la dispoziţie toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeţi acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL şi să ţipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi”, a conchis Clotilde Armand.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă, a sesizat organele de urmărire penală sau a sesizat Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, în cazul a 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Prima persoană vizată este primarul Sectorului 1, ANI susţinând că s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ, deoarece, în exercitarea atribuţiilor de primar, Clotilde Armand a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie‟ finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

„Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare, cu până la 30%”, arată ANI.

Incompatibilitatea ar consta în faptul că, începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziţiei privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie‟), exercită simultan cu funcţia de primar al Sectorului 1, Bucureşti şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine. SESIZAREA INSTITUŢIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCUREŞTI cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice, respectiv a dispoziţiei de numire în funcţia de manager de proiect şi a celor 4 dispoziţii prin care au fost suplimentate veniturile, atribuţii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reţinute aspecte şi indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese în materie administrativă şi a legislaţiei în materie penală”, transmite ANI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici