Gavrilescu îl atacă pe Tăriceanu: Nu este logic să ieşi de la guvernare şi să n-ai pe cine susţine la prezidenţiale

Vicepreşedintele ALDE Graţiela Gavrilescu a declarat că a acceptat propunerea de a reveni în Guvern deoarece nu a fost de acord cu faptul că partidul din care face parte nu mai are un candidat propriu la prezidenţiale. Aceasta a spus că a fost "un soldat mai mult decât disciplinat" pentru ALDE.

1605 afișări
Imaginea articolului Gavrilescu îl atacă pe Tăriceanu: Nu este logic să ieşi de la guvernare şi să n-ai pe cine susţine la prezidenţiale

Gavrilescu îl atacă pe Tăriceanu: Nu este logic să ieşi de la guvernare şi să n-ai pe cine susţine la prezidenţiale

"În momentul în care am luat decizia să-mi dau demisia din funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier din partea ALDE a fost că noi la ora aceea aveam o decizie luată în partid prin care aveam un candidat pentru alegerile prezidenţiale. Am considerat că lupta politică poate să fie dusă pentru această campanie care va începe peste câteva zile. Dacă am dat un vot în delegaţia permanentă pentru a ieşi de la guvernare şi a susţine un candidat şi să ne aflăm azi în situaţia în care suntem ieşiţi de la guvernare dar nu avem candidat propriu, am considerat că nu mai este logic să ieşi de la guvernare şi să n-ai pe cine susţine. De aceea, ieri, am revenit exact la soluţia iniţială din 2014", a declarat, joi, la Digi24, Graţiela Gavrilescu.

"Prima delegaţie permanentă la care au mi-am dat votul pentru a ieşi de la guvernare a fost cel din luna august iar la ora aceea eu şi cred că nimeni din partid, colegii mei din delegaţia permanentă, nu ştiau decizia pe care urmează să o ia preşedintele (Călin Popescu Tăriceanu-n.red.) vizavi de posibilitatea ca ALDE să nu aibă un candidat", a mai spus aceasta.

De asemenea, Gavrilescu a transmis că prin rezultatele bune pe care ea şi organizaţia ALDE Prahova le-au obţinut a demonstrat că este "un soldat mai mult decât disciplinat".

"Eu nu am plecat din PNL ca să pot să fiu membru fondator al Partidului Liberal Reformator, ca să putem să continuăm ideologia liberală şi să putem în acelaşi timp să creem un partid care să poată să fie credibil pe piaţa politică. Dovadă este că ALDE a intrat în Parlament iar eu am fost un soldat mai mult decât disciplinat prin rezultatele pe care le-am avut alături de colegii mei, pentru că votul pe care ALDE Prahova l-a obţinut a obţinut şi rezultate bune pentru grupul parlamentar atât în Cameră cât şi pentru Senat. Dacă tot nu avem candidatul nostru, nu credeţi că niciun cetăţean, nici măcar acela pentru care eu trebuia să semnez un ştat de plată nu trebuia să sufere. Eu am avut delegată atribuţia de ordonator principal de credite secretarului general adjunct dar această atribuţie a fost stopată în momentul în care eu am demisionat şi a apărut de fapt decretul de încetare a funcţiei de ministru", a afirmat fostul ministru.

Deputatul ALDE nu se teme de o excludere din partid pe motivul că a acceptat propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru a fi din nou ministru al Mediului.

"Nu mi-e frică de nimic. Nu mi-a fost frică să părăsesc un partid mare. Cu ce a greşit Graţiela Gavrilescu? A trădat Graţiela Gavrilescu ALDE? Va trăda Graţiela Gavrilescu ALDE? Nu. A crezut în acest proiect, crede în continuare şi cred că este nevoie la ora actuală de o reformare a partidului", a declarat Gavrilescu.

ALDE Prahova a adoptat o rezoluţie prin care susţine obţinerea unui nou mandat de viceprim-ministru şi ministru de către Graţiela Gavrilescu. Aceeaşi filială îşi exprimă dezacordul faţă de excluderea din ALDE a lui Teodor Meleşcanu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că îi propune pe Dan Chirilă la Ministerul Afacerilor Interne, pe Camelia Gavrilă la Ministerul Educaţiei şi pe Dan Matei pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice.

Şeful Executivului a mai declarat că va propune membri ALDE şi pentru cele portofolii de miniştri vacante, respectiv pe Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Pe 28 august, Klaus Iohannis a anunţat că respinge integral remanierea propusă de Viorica Dăncilă. Premierul îi transmisese şefului statului propunerea ca Dana Gîrbovan să preia conducerea Ministerul Justiţiei, Mihai Fifor să fie ministru plin la Interne, senatorul Şerban Valeca la portofoliul Educaţie, Ana Birchall vicepremier pentru parteneriate şi Iulian Iancu vicepremier pe probleme economice.

Gavrilescu a fost unul dintre cei trei miniştri ALDE care au demisionat din Executiv după ce Călin Popescu Tăriceanu a anunţat retragerea de la guvernare.

Taguri:
gavrilescu,
alde,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici