Geoană: Adomniţei este incapabil, PSD va depune o moţiune simplă pe tema Educaţiei

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că situaţia unităţilor din învăţământ înaintea începerii anului şcolar arată incapacitatea ministrului Cristian Adomniţei de a gestiona sistemul şi a anunţat că PSD va depune o moţiune simplă pe tema Educaţiei.

10 afișări
Imaginea articolului Geoană: Adomniţei este incapabil, PSD va depune o moţiune simplă pe tema Educaţiei

Geoană: Adomniţei este incapabil, PSD va depune o moţiune simplă pe tema Educaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că situaţia care se înregistrează în prezent printre unităţile de învăţământ înaintea începerii anului şcolar este "un film pe care l-am mai vizionat" şi care s-a repetat în ultimii patru ani şi sub mandatul PD şi sub cel al PNL la Ministerul Educaţiei.

El a afirmat că, în pofida alocării unui buget considerabil pentru Educaţie, de miliarde de euro, ministrul Cristian Adomniţei dovedeşte o incapacitate de a gestiona sistemul educaţional, de a moderniza unităţile de învăţământ şi a le aduce la condiţii de funcţionare înaintea începerii anului şcolar.

"Adomniţei este în situaţia de a primi un cartonaş roşu. (...) Situaţia este inacceptabilă şi chiar dacă suntem aproape de finalul de mandat, cred că domnul ministru Adomniţei trebuie să plece şi dincolo de gestul nostru politic, dincolo de moţiunea noastră pe care o vom depune pe tema Educaţiei şi premierul Călin Popescu Tăriceanu trebuie să înţeleagă nevoia de a scăpa de balast", a spus Geoană.

El a precizat că PSD intenţionează să iniţieze o moţiune simplă pe tema Educaţiei, care, cel mai probabil, va fi depusă la Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, miercuri, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale social-democraţilor, că PSD are în pregătire elemente pentru depunerea a încă trei moţiuni, pe lângă cea simplă pe tema agriculturii, care va fi depusă, luni, la Senat.

Geoană a spus că, pe lângă moţiunea simplă pe tema agriculturii, care are deja numărul de semnături necesare şi care va fi depusă, luni, la Senat, PSD are în intenţie depunerea încă a unei moţiuni simple pe tema infrastructurii şi are "în pregătire" elemente pentru moţiuni simple pe tema educaţiei şi a sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici