Geoană: Am discutat despre nevoia de a avea rapid un candidat la prezidenţiale

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, că la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD s-a discutat despre nevoia ca partidul să prezinte cât mai repede un candidat la prezidenţiale, care să şi câştige acest scrutin.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană: Am discutat despre nevoia de a avea rapid un candidat la prezidenţiale

Geoană: Am discutat despre nevoia de a avea rapid un candidat la prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

"Cadenţa acestui proces (prezentarea unui candidat la prezidenţiale, n.r.) va fi dictată de deciziile interne de partid. Sper să asistăm la o competiţie internă în partid care să conducă, nu aşa agitată ca la americani, la o prezentare de oferte şi la o competiţie care să ducă la nominalizarea unui singur candidat cât mai repede", a precizat Geoană.

Întrebat dacă are în vedere să participe la această competiţie internă, liderul PSD a arătat că nici el, nici alţi colegi încă nu şi-au conturat un punct de vedere definitiv.

"Suntem în proces de evaluare. Şi eu mă uit, şi alţi colegi se uită la acest subiect. Încă nu ne-am hotărât", a arătat Geoană.

El a apreciat că PSD trebuie să ia o decizie în acest sens într-un moment cât mai apropiat cu putinţă. "A existat o tentaţie, la un anumit moment să anunţăm această candidatură undeva către vară. Cred că este prea târziu", a argumentat Geoană.

Întrebat dacă îl crede pe Traian Băsescu atunci când a spus că analizează posibilitatea de a nu mai candida la preşedinţia României, Geoană a răspuns: "Nu ştiu de ce zâmbesc. Nu ne interesează cine candidează din partea cealaltă".

"O să fie şi alţi candidaţi, poate independenţi, poate liberalii o să pună pe cineva", a adăugat Geoană.

În momentul în care un jurnalist a adus în discuţie candidatura lui Geoană la Primăria Capitalei, când a pierdut în faţa lui Traian Băsescu, Geoană a replicat: "Doar ştiţi că iarna nu-i ca vara. Ăsta-i un lucru deja consacrat în România".

Citeşte şi:

Băsescu analizează şi posibilitatea de a nu mai candida (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici