Geoană: Băsescu nu are nimic sfânt, Boc e umila sa slugă

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, joi, că Traian Băsescu este vinovat pentru declanşarea crizei politice, apreciind că "acest om nu are nimic sfânt", ci doar interes electoral şi că premierul Emil Boc este "umila slugă" a şefului statului.

21 afișări
Imaginea articolului Geoană: Băsescu nu are nimic sfânt, Boc e umila sa slugă

Geoană: Băsescu nu are nimic sfânt, Boc e umila sa slugă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a spus că PSD a ajuns la momentul eliberării de un parteneriat denunţat în mod brutal de preşedintele Traian Băsescu.

Geoană a spus, după şedinţa cu miniştrii social-democraţi ce a urmat semnării cererii de revocare a lui Nica de către şeful statului, că PSD a încercat din răsputeri să menţină stabilitatea politică, de multe ori cu preţul demnităţii şi intereselor de partid.

"Traian Băsescu este cel care declanşează o criză politică de proporiţii şi este singurul responsabil pentru o perioadă dificilă pentru România : locuri de muncă pierdute, investiţii străine amânate, relansarea economică amânată şi o extrem de proastă reputaţie în cancelariile occidentale", a afirmat preşedintele PSD.

El a mulţumit miniştrilor PSD pentru activitatea depusă în guvern "de multe ori în condiţii extrem de grele".

"Este poate momentul eliberării noastre de un parteneriat care într-adevăr a fost poate oportun în urmă cu câteva luni, dar care este în mod clar azi denunţat în mod brutal de către Traian Băsescu şi executat de umila sa slugă, Emil Boc", a declarat Geoană.

El l-a acuzat pe preşedintele Băsescu că pune interesul personal electoral în faţa interesului naţional.

"Acest om nu are nimic sfânt, nu are interesul naţional în faţa sa, ci doar interesul său electoral", a mai afirmat Geoană.

Întrebat dacă, odată cu miniştrii PSD vor demisiona şi secretarii de stat social-democraţi, preşedintele PSD a evitat răspunsul, menţionând că "următorii paşi" vor fi anunţaţi de PSD pe măsură ce va evolua această situaţie politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici