Geoană: Boc a propus înlocuirea lui Nica cu Blaga, ca interimar

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că premierul Boc a propus, în coaliţie, ca ministrul de interne, Dan Nica (PSD), să fie înlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PDL al Dezvoltării, susţinând că acest lucru denotă "disperarea" lui Traian Băsescu.

33 afișări
Imaginea articolului Geoană: Boc a propus înlocuirea lui Nica cu Blaga, ca interimar

Preşedintele PSD Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Aşa cum anticipam, Băsescu a decis să dicteze premierului şi PDL o mutare politică pe care cu toţii o aşteptam în condiţiile scăderii de popularitate şi a încercării de fraudare a alegerilor", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a afirmat că este vorba despre o mişcare pe care o aşteptau toţi membrii partidului.

"Prim-ministrul a propus, azi (luni, n.r.) în coaliţie revocarea viceprim-ministrului PSD şi ministrului de Interne Dan Nica şi înlocuirea, ca interimar, a acestuia, cu domnul Vasile Blaga, exact cu cel care coordonează campania de la PDL şi a domnului Băsescu", a spus Geoană.

În opinia liderului PSD, gestul arată "disperarea domnului Băsescu" şi tentativa acestuia "de a pune mâna pe pârghiile de putere şi pe instrumentele care i-ar putea permite să fraudeze alegerile prezidenţiale", adăugând că este vorba despre o nouă dovadă "modului iresponsabil" în care acesta îşi exercită mandatul şeful statului.

"Încă o dată domnul Traian Băsescu arată că nu are absolut nimic legat de interesul naţional şi că fără niciun fel de ezitare sau de scrupul aruncă România într-o gravă criză politică într-un moment de criză economică şi socială fără precedent", a spus liderul PSD.

Geoană a adăugat că în acest context a decis convocarea Comitetului Executiv Naţional al partidului în cursul după-amiezii, pentru a analiza "cu raţiune şi calm" situaţia creată. "Dar pentru noi este evident că în acest moment domnul Emil Boc nu este altceva decât un instrument în mâna domnului Traian Băsescu care doreşte în mod obsesiv să pună mână pe Ministerul de Interne şi de asemenea să acopere modul scandalos în care acest partid încearcă să adune bani pentru campania prezidenţială a domnului Traian Băsescu", a adăugat Mircea Geoană.

Liderul PSD a mai spus că nimeni nu îi poate reproşa nimic lui Dan Nica, menţionând că acesta şi-a făcut ireproşabil datoria, "în condiţi dificile" de constrângere bugetară.

"Nimic nu poate fi reproşat domnului Dan Nica, care în calitate de viceprim-ministru, într-o primă etapă, şi de ministru de Interne şi viceprim-ministru într-o a doua etapă, şi-a făcut datoria în mod ireproşabil în condiţii dificile, de buget redus şi într-o situaţie politică în care a reprezentat un element de echilibru", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a mai spus că în mod evident există susţinerea Partidului pentru Dan Nica.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici