Geoană către Boc: Acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi nici în genunchi - surse

Preşedintele PSD Mircea Geoană i-ar fi reproşat premierului Emil Boc, joi, în şedinţa conducerii coaliţiei, lipsa de transparenţă în negocierea cu FMI şi i-ar fi transmis că acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi nici în genunchi, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană către Boc: Acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi nici în genunchi - surse

Geoană către Boc: Acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi nici în genunchi - surse

Potrivit surselor menţionate, Geoană i-ar fi transmis lui Emil Boc că principalul motiv pentru care a dorit convocarea conducerii coaliţiei constă în lipsa de transparenţă dată de faptul că nimeni nu ştie în mod precis cum decurg negocierile cu FMI.

Totodată, Geoană ar fi arătat în cadrul şedinţei conducerii coaliţiei că lipsa de transparenţă privind acordul cu FMI este foarte gravă, având în vedere că împrumutul vehiculat este cel mai mare din ultimii 20 de ani.

"Acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi nici în genunchi", i-ar fi spus Geoană lui Emil Boc, au precizat sursele citate.

Totodată, liderul PSD a precizat că, înainte de a se discuta efectiv despre un acord de împrumut, cei care negociază cu FMI trebuie să vină în faţa conducerii coaliţiei şi să dea răspunsuri clare la o serie de întrebări privind necesarul de finanţare, destinaţia fondurilor împrumutate şi ce se va întâmpla cu pensiile, salariile şi locurile de muncă.

Sursele citate au mai precizat că Geoană ar fi adus în discuţie şi necesitatea de a avea garanţii că banii care vor fi împrumutaţi vor fi şi cheltuiţi în mod transparent. Geoană ar mai fi adus în discuţie şi necesitatea existenţei unor garanţii, în eventualitatea încheierii unui acord cu FMI, care să prevadă că nu vor exista disponibilizări în masă, că leul nu se va deprecia, precum şi că se va reporni creditarea în urma unui astfel de împrumut.

Potrivit aceloraşi surse, premierul Emil Boc şi-ar fi asumat în cadrul şedinţei conducerii coaliţiei răspunderea că va veni cu răspunsurile la problemele şi întrebările ridicate de preşedintele PSD Mircea Geoană înainte ca la nivelul coaliţiei şi al Guvernului să se discute efectiv despre mandatul politic de negociere cu FMI.

Geoană ar mai fi spus în cadrul întâlnirii că, dacă în urma primirii răspunsurilor solicitate se va ajunge la concluzia că este într-adevăr nevoie de încheierea unui acord cu FMI, Guvernul va trebui să îşi asume responsabilitatea cheltuirii fondurilor primite.

Citeşte şi:

Boc: Guvernul nu a semnat vreun acord politic cu FMI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici