Geoană: Ce urmează dacă, Doamne fereşte, iese Băsescu? În mod obligatoriu, alegeri anticipate

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Antena 3, că, dacă Traian Băsescu va fi reales şef al statului, urmează "în mod obligatoriu" alegeri anticipate, întrucât va dori să "fructifice" acest moment, fapt care va echivala cu încă luni de criză şi "prăbuşirea" României.

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Ce urmează dacă, Doamne fereşte, iese Băsescu? În mod obligatoriu, alegeri anticipate

Geoană: Ce urmează dacă, Doamne fereşte, iese Băsescu? În mod obligatoriu, alegeri anticipate (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Domnul Băsescu a avut şansa să lucreze cu Guverne şi cu Parlamente succesive şi le-a făcut ţăndări pe toate. Va face ţăndări tot ce-i stă în cale şi după 6 decembrie. Ce urmează dacă - Doamne fereşte! - iese Băsescu? Urmează în mod obligatoriu alegeri anticipate, pentru că nu-i va fi suficient să mai ciugulească doi-trei trădători de la un partid sau de la altul. Va dori să fructifice acest moment", a declarat Geoană.

El a arătat că pe Băsescu nu îl interesează criza economică, ci puterea absolută, pe care să o păstreze exclusiv pentru el, lucru pentru care va declanşa alegerile anticipate.

"Nu-l interesează criza pe Băsescu. Îl interesează puterea absolută pentru el. Şi va împinge ţara în alegeri anticipate. Va spune: «Ahaha, daţi-mi acum toată puterea, dragi români, ca să pot să-i stârpesc pe ticăloşii ăştia de politicieni»", a adăugat Geoană.

El a arătat că declanşarea alegerilor parlamentare anticipate va echivala cu încă şase luni de zile de campanie electorală, în care România nu va avea Guvern legitim care să gestioneze criza economică.

"Ce bani de la FMI? Se prăbuşeşte România cu totul! Şi aşa îi va fi foarte greu lui Iohannis, cu Guvern de Crăciun, cu adusul FMI înapoi la Bucureşti. Scenariul cu Băsescu, pe termen scurt şi pe termen lung, este un dezastru aş spune de natură catastrofică pentru statul şi pentru cetăţeanul român", a conchis Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici