Geoană: Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind cerealele

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană condamnă decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exportul de cereale prin Marea Neagră şi spune că, în prezent, rutele alternative nu sunt doar o opţiune, ci o necesitate.

238 afișări
Imaginea articolului Geoană: Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind cerealele

Geoană: Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind cerealele

„Condamn decizia unilaterală a Rusiei de a se retrage din acordul privind exporturile de cereale ale Ucrainei prin Marea Neagră, în pofida demersurilor aliatului nostru, Turcia, şi ale Organizaţiei Naţiunilor Unite”, a scris marţi pe Facebook Mircea Geoană.

Conform acestuia, războiul ilegal al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei continuă să aibă impact asupra milioanelor de oameni vulnerabili din întreaga lume.

„Mai mult ca oricând, trebuie să ne asigurăm că putem naviga cu încredere prin vremuri de profundă incertitudine, pentru noi, dar şi pentru întreaga lume. Nu trebuie să lăsăm dependenţele unilaterale să definească destinul nostru, iar astăzi, rutele alternative nu sunt doar o opţiune, ci o necesitate”, adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Rusia şi-a suspendat luni participarea la acordul de export de cereale din Marea Neagră, a declarat reprezentantul Kremlinului, potrivit Reuters.

Acordul, mediat de ONU şi Turcia în iulie anul trecut, a avut ca scop atenuarea crizei alimentare globale prin permiterea exportului în siguranţă a cerealelor ucrainene blocate în porturile din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici