Geoană: Desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică, responsabilitatea revenindu-i noului ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica.

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică

Geoană: Desemnarea şefului DGIPI nu este o decizie politică

Geoană a spus că problema desemnării şefului Direcţiei Generale de Informaţie şi Protecţie Internă nu va fi abordată în Biroul Permament Naţional al PSD de luni, întrucât această desemnarea nu va fi una politică.

El a afirmat că noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, după ce va fi instalat oficial în funcţie, va face nominalizările pentru funcţiile de secretari de stat în MAI şi pentru şefia DGIPI.

Întrebat dacă se mai justifică motivul pentru care a demisionat Liviu Dragnea din funcţia de ministru al Internelor (bugetul insuficient – n.r.), în condiţiile în care noul ministru a spus că MAI dispune de resursele bugetare necesare, Geoană a afirmat că resursele pentru administraţia locală sunt cuprinse în bugetele mai multor ministere.

Conducerea PSD a decis, pe 4 februarie, să renunţe la propunerile făcute până la acest moment pentru un post de secretar de stat în MAI şi pentru şefia DGIPI, urmând ca social-democraţii să facă alte nominalizări.

Citeşte şi:

Băsescu a semnat decretul prin care Nica este numit ministru interimar

Dan Nica este propunerea PSD pentru şefia MAI

PSD schimbă nominalizările pentru secretar de stat în MAI şi şefia DGIPI

PSD va propune la DGIPI o persoană din sistem, Ilie Botoş ar putea fi o variantă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici