Geoană este de acord ca Iohannis să-şi păstreze postul de edil

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la postul public de radio, că solicitarea lui Klaus Iohannis, de a putea păstra şi mandatul de primar pentru şase luni în cazul în care va fi numit premier, ţine de instinctul de conservare.

22 afișări
Imaginea articolului Geoană este de acord ca Iohannis să-şi păstreze postul de edil

Geoană este de acord ca Iohannis să-şi păstreze postul de edil (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Întrebat despe condiţia formulată de Klaus Iohannis, de a putea păstra şase luni şi mandatul de primar al Sibiului, în paralel cu funcţia de premier, Geoană a răspuns: "Este o chestiune de instinct de conservare. Dar nu are nimic a se teme din partea noastră".

Geoană a spus că o formulă similară a existat şi când Victor Ciorbea a deţinut şefia Guvernului şi funcţia de primar.

"Mi se pare un mod responsabil şi prudent de a trata o astfel de situaţie", a menţionat preşedintele PSD.

Geoană a precizat că în discuţiile avute cu Crin Antonescu şi Klaus Iohannis s-a plecat de la premisa că viitoarele alegeri parlamentare vor avea loc în 2012, intenţia lor fiind ca mandatul de premier susţinut de PNL şi PSD să fie până atunci.

Întrebat dacă din viitorul guvern, în cazul în care va câştiga alegerile, va face parte şi UDMR, care a anunţat că îl susţine în turul doi, Geoană a evitat să dea un răspuns clar, menţionând că "axul central" va fi asigurat de PSD şi PNL, dar deciziile se vor lua abia după 6 decembrie.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că articolul 100 indice 1 din Legea 161/2003 îi permite ca după numirea în funcţia de premier să îşi menţină postul de edil pentru o perioadă de şase luni, aşa cum a solicitat.

Întrebat dacă este necesară modificarea legii pentru a putea să-şi menţină postul de primar pentru şase luni, după numirea ca premier, Iohannis a spus că nu este necesară nicio modificare legislativă întrucât există o prevedere în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici