Geoană îi scrie lui Băsescu: Dumneavoastră şi susţinătorii politici din PD aţi blocat uninominalul

Liderul PSD Mircea Geoană i-a adresat, miercuri, preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în care îl acuză pe acesta că, alături de "susţinătorii politici" din PD a blocat adoptarea votului uninominal şi că împarte cetăţenii ţării în două categorii în funcţie de interesul politic de moment.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană îi scrie lui Băsescu: Dumneavoastră şi susţinătorii politici din PD aţi blocat uninominalul

Geoană îi scrie lui Băsescu: Dumneavoastră şi susţinătorii politici din PD aţi blocat uninominalul

Scrisoarea lui Geoană este un răspuns la scrisoarea privind votul uninominal adresată de către Traian Băsescu liderilor partidelor parlamentare.

Mircea Geoană reaminteşte că a fost primul lider care, în 2005, a susţinut în Parlament proiectul de vot uninominal.

"La vremea aceea, dumneavoastră aţi fost un adversar al sistemului de vot uninominal, lucru exprimat în declaraţii publice. Au fost cel puţin două momente în care dumneavoastră sau susţinătorii dumneavoastră politici din Partidul Democrat aţi blocat adoptarea votului uninominal: atunci când aţi inventat un referendum pentru votul uninominal, cu şanse minime de validare, pentru a face în mod ostentativ şi neconstituţional de fapt campanie în favoarea Partidului Democrat; atunci când Partidul Democrat, alături de PNL, a votat în Comisia de Cod Electoral din Parlament împotriva proiectul PSD privind votul uninominal", îi scrie liderul PSD şefului statului.

El se declară convins că, dacă Traian Băsescu şi-ar fi dorit cu adevărat votul uninominal, acesta ar fi avut atunci capacitatea de a determina Partidul Democrat să voteze proiectul PSD.

În opinia liderului social-democrat, singura soluţie pentru a avea vot uninominal în 2008 este rezolvarea rapidă a obiecţiilor de neconstituţionalitate ridicate de Curtea Constituţională ca urmare a solicitării şefului statului.

Geoană afirmă că parlamentarii PSD vor acţiona pentru găsirea unei soluţii constituţionale, prin care toţi membrii celor două Camere ale Parlamentului să fie aleşi prin vot uninominal.

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, marţi, scrisori tuturor liderilor partidelor parlamentare, pentru a le cere să susţină adoptarea votului uninominal majoritar în două tururi de scrutin, au confirmat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici