Geoană: Indifererent de ce şiretlic veţi încerca la Legea educaţiei, nu vă va folosi, voi sesiza CC

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că indiferent de "şiretlicul procedural" pe care îl vor încerca reprezentanţii puterii la Legea educaţiei, acesta nu le va folosi, pentru că, după ce legea va fi "traversată cu forţa" prin Parlament, va sesiza Curtea Constituţională.

41 afișări
Imaginea articolului Geoană: Indifererent de ce şiretlic veţi încerca la Legea educaţiei, nu vă va folosi, voi sesiza CC

Geoană: Indifererent de ce şiretlic veţi încerca la Legea educaţiei, nu vă va folosi, voi sesiza CC (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Indifererent de ce şiretlic veţi încerca, nu vă va folosi, pentru că imediat după ce, probabil, prin acest vot, care nu are niciun fel de temei procedural, a fost traversată cu forţa prin Parlament, vă anunţ că în termenul legal voi contesta această lege" la Curtea Constituţională, a spus el, în plenul Parlamentului.

Geoană a amintit că CC s-a mai pronunţat asupra angajării răspunderii asupra Legii educaţiei şi a opinat că "procedeul samavolnic" ce se încearcă nu va cântări nimic în faţa Curţii şi că aceasta va constata neconstituţionalitatea angajării răspunderii.

Potrivit lui Geoană, s-a ajuns la "batjocorirea" unor reguli elementere, el menţionând că iniţiatorii moţiunii de cenzură depusă după asumarea răspunderii la Legea educaţiei şi-au retras semnăturile, prin urmare aceasta nu mai există.

"Această forţare nu va conduce la nimic", a mai spus el.

Geoană a invocat în intervenţia sa şi faptul că urmează dezbaterera legii bugetului, pentru care este nevoie de voturile UDMR.

"E păcat că din diperare politică bruscaţi sistemul nostru constituţional", a mai spus el.

Continuarea procedurii asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei a fost introdusă pe ordinea de zi de marţi a plenului Parlamentului, în timpul votului parlamentarii opoziţiei vociferând în sală.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a supus la vot propunerea avansată de liderul grupului PDL din Cameră, Mircea Toader, privind completarea ordinii de zi şi introducerea pe aceasta a continuării angajării răspunderii pe Legea educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici