Geoană îşi va depune mandatul de preşedinte al PSD în cazul unui eşec la prezidenţiale

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, marţi seară, că îşi va depune mandatul de preşedinte al partidului în cazul unui eşec la alegerile prezidenţiale din toamnă, el arătând că nu ştie în acest moment dacă va mai dori să candideze la un nou mandat în PSD într-o astfel de situaţie.

10 afișări
Imaginea articolului Geoană îşi va depune mandatul de preşedinte al PSD în cazul unui eşec la prezidenţiale

Geoană îşi va depune mandatul de preşedinte al PSD în cazul unui eşec la prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a precizat, la Realitatea TV, că în cazul în care va ieşi preşedinte al României, PSD va convoca un Congres pentru desemnarea unui nou lider. El şi-a manifestat convingerea că la acest Congres vor fi mai mulţi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Mircea Geoană a arătat că, în cazul în care va înregistra un eşec la prezidenţiale, atunci îşi va depune mandatul de preşedinte al PSD, partidul urmând să decidă dacă îi va mai acorda un nou mandat, dar şi el va trebui să ia o decizie privind continuitatea poziţiei sale de lider al PSD.

Întrebat dacă îşi va depune mandatul de şef al PSD în situaţia în care va pierde alegerile prezidenţiale, Geoană a răspuns: "Da, aşa e corect. Dacă partidul mă doreşte în continuare să-l conduc, e altă chestiune. Trebuie să-ţi asumi eşecul, care are grade".

"Dacă ai reuşit, eşti bun. Dacă nu, spui mulţumesc frumos. Îmi depun mandatul. Dacă partidul consideră că eşti în continuare util acestei cauze sau mai doreşti tu să continui...", a spus Geoană, care a arătat, răspunzând unei întrebări, că nu ştie dacă mai doreşte să "continue" într-o astfel de situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici