Geoană: Nu e normal ca de la dezbaterea IPP să fie exclus candidatul UDMR

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a declarat, joi, la TVR, că se va prezenta, vineri, la dezbaterea organizată de IPP, precizând că nu i se pare normal ca de la aceasta să fie exclus candidatul UDMR, aşa cum nu i s-a părut normal să fie excluşi candidaţii PRM şi PNG de la dezbaterea TVR.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Nu e normal ca de la dezbaterea IPP să fie exclus candidatul UDMR

Geoană: Nu e normal ca de la dezbaterea IPP să fie exclus candidatul UDMR (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă va merge vineri la dezbaterea organizată de IPP, Geoană a răspuns afirmativ, adăugând că nu are niciun fel de ezitare sau dificultate.

Cu toate acestea, Geoană a arătat că nu i se pare normal ca de la dezbaterea organizată de IPP să fie exclusă UDMR.

"Mă duc fără niciun fel de ezitare. Eu am spus un singur lucru, care cred că este corect: nicio o campanie prezidenţială din 1990 până acum nu a exclus candidaţii la Preşedinţie de la o dezbatere în faţa opiniei publice. Aşa cum ieri (miercuri, n.r.) am spus că nu este normal ca PRM sau PNG să fie excluşi din discuţie, azi spun că nu normal ca UDMR să fie exclus din discuţie. Merg în trei, nu am nicio problemă, mă duc acolo fără dificultăţi", a declarat Geoană.

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a criticat, joi, intenţia principalilor săi contracandidaţi de a organiza, vineri, o dezbatere în trei considerând acest lucru "incalificabil" şi "de neacceptat" şi a spus că se simte "exclus de colegii care vor veni apoi să ceară voturile maghiarilor".

Directorul IPP, Violeta Alexandru, a anunţat, joi, la finalul negocierilor dintre staff-uri, că toţi cei trei candidaţi - Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu - au confirmat participarea la dezbaterea de vineri, care va atinge nouă teme de interes general.

Violeta Alexandru, director IPP, a declarat că în cadrul întâlnirii staff-urilor de campanie s-au pus la punct detaliile privind organizarea dezbaterii dintre primii candidaţi la alegeri.

Ea a precizat că dezbaterea, aşa cum a fost gândită, va permite candidaţilor să îşi prezinte viziunea cu privire la câteva teme ce le vor fi comunicate, dar şi să răspundă interactiv întrebărilor celorlalţi. În plus, candidaţii vor fi supuşi unui şir de întrebări cu privire la temele alese spre dezbatere.

Dezbaterea va începe la ora 19.00 şi va dura două ore.

Violeta Alexandru a ţinut să-i asigure pe toţi cei trei candidaţi care au şi confirmat participarea că vor avea un timp de dezbatere echilibrat împărţit, pentru a comunica electoratului opiniile şi ideile pentru mandatul de preşedinte, pe temele propuse.

IPP a comunicat că temele pe care se vor purta discuţiile de la dezbatere se referă la politica externă, criza morală, modelul prezidenţial, reforma statului, educaţie, criza economică, agricultură, sănătate, Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici