Geoană: Numărul românilor aflaţi sub pragul sărăciei s-ar putea dubla prin decizia lui Băsescu şi Boc

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Craiova că numărul românilor care trăiesc sub nivelul sărăciei s-ar putea dubla de la patru la opt milioane, "printr-o singură decizie a preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc".

22 afișări
Imaginea articolului Geoană: Numărul românilor aflaţi sub pragul sărăciei s-ar putea dubla prin decizia lui Băsescu şi Boc

Geoană: Numărul românilor aflaţi sub pragul sărăciei s-ar putea dubla prin decizia lui Băsescu şi Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană apreciază că România trece prin "cel mai complicat" moment după anul 1985, atunci când Nicolae Ceauşescu a decis să plătească datoria externă a ţării.

"Astăzi suntem într-un moment comparabil cu anii '85. Nu există niciun fel de paralelă în istoria recentă a României, când printr-o singură măsură a unui Guvern au fost trimişi în sărăcie milioane de români. Au mai fost măsuri greşite, dar niciodată dintr-o singură decizie nu s-a afectat o categorie atât de largă de cetăţeni. Şi dacă vreţi o cifră care să ne spună cât de mare este tragedia pe care o traversăm şi cât de mare e cinismul actualei puteri, este că dacă înainte patru milioane de români trăiau sub nivelul sărăciei, după aplicarea acestei măsuri, care sper să nu se aplice, nivelul sărăciei s-ar dubla, opt milioane de români ar trăi sub nivelul oficial al sărăciei din Europa", a declarat Mircea Geoană.

El apreciază că, dacă măsura de diminuare a salariilor şi pensiilor s-ar aplica, s-ar ajunge la reducerea consumului şi la "sugrumarea economiei".

Mircea Geoană susţine că zeci de mii de întreprinderi ar intra în insolvenţă, iar numărul şomerilor ar creşte cu încă 300.000 de români.

Preşedintele Senatului a mai spus că "măsurile nepopulare" care ar fi trebuit luate încă din 2009 au fost amânate nu pentru că s-ar fi aflat PSD la guvernare, ci din cauza deciziilor lui Boc şi Băsescu, care "aveau toate pârghiile de decizie în mână".

Mircea Geoană se află la Craiova pentru a participa la conferinţa organizaţiei municipale Craiova, în cadrul căreia urmează să se aleagă preşedintele filialei.

Singurii membri care şi-au depus candidatura la şefia PSD Craiova sunt deputatul Florentin Gust şi fostul secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor Mihai Fifor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici