Geoană: "Ponta-Pinnochio" îşi dă doctoratul în minciună când spune că i-am cerut să fiu ministru

Senatorul Mircea Geoană a susţinut, duminică, într-un comunicat de presă, că Victor Ponta minte atunci când susţine că i-ar fi cerut să îl desemneze ministru de Externe şi că, astfel, premierul, pe care l-a numit "Ponta-Pinnochio", îşi dă "doctoratul în minciună".

1522 afișări
Imaginea articolului Geoană: "Ponta-Pinnochio" îşi dă doctoratul în minciună când spune că i-am cerut să fiu ministru

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Victor Ponta minte. Nu se poate abţine să nu mintă. Iar atunci când susţine, fără probe, că i-aş fi cerut să mă desemneze Ministru de Externe, îşi dă doctoratul în minciună. Victor Ponta este doctor în minciună, iar titlul acesta se pare că nu i-l poate lua nimeni. Nici Carlo Collodi, autorul lui Pinocchio, nu şi-ar fi imaginat minciuni precum cele spuse de Victor Ponta", a spusGeoană.

El s-a întrebat, retoric, care este logica lui Ponta atunci când face o astfel de afirmaţie.

"Şi apoi, care este logica lui Ponta-Pinocchio? Pentru că m-aş fi supărat pe el că nu m-ar fi pus ministru, m-a dat afară din partid?", a adăugat Geoană.

El a arătat că "Ponta-Pinocchio" trebuie să ştie că el a salutat public propunerea lui Mihnea Motoc şi apoi a lui BogdanAurescu la Ministerul de Externe.

"Eu cred că trebuie să reclădim imaginea şifonată a MAE după «Operaţiunea Diaspora», ai căror autori sunt Ponta, Dragnea şi Corlăţean, readucând profesionişti la conducere” , a arătat Geoană.

El i-a mai transmis lui Ponta faptul că "minciuna are picioare scurte" şi că, din această perspectivă, cariera primului-ministru, bazată pe "impostură şi minciună", se apropie de sfârşit.

"Minciuna are picioare scurte, domnule Ponta, iar cariera dvs politică,bazată pe impostură şi minciună, se apropie de sfârşit. Prea multe se adună, domnule Ponta, iar decontul e mai aproape decât gândiţi", a conchis Geoană.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că între el şi Mircea Geoană a apărut o stare conflictuală în momentul în care nu a dorit să îl numească pe acesta în funcţia de ministru de Externe, ci a optat pentru Bogdan Aurescu, deşi Geoană s-a oferit să-l sprijine din această postură.

"Conflictul cu domnul Geoană, din punctul meu de vedere, a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe. L-am desemnat pe domnul Aurescu când s-a eliberat funcţia", a spus Ponta, la postul B1 TV.

Premierul a precizat că Geoană s-a oferit să-l sprijine din această calitate, dar că el l-a preferat" pe Bogdan Aurescu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici