Geoană propune îngheţarea salariilor şi pensiilor parlamentarilor

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a propus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, partidelor politice şi parlamentarilor care vor intra în viitorul Legislativ să accepte îngheţarea salariilor şi pensiilor parlamentarilor pe următorii doi ani, începând cu 1 ianuarie 2009.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană propune îngheţarea salariilor şi pensiilor parlamentarilor

Geoană propune îngheţarea salariilor şi pensiilor parlamentarilor (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a precizat că aceast propunere are drept scop lansarea unui semnal de limitare a cheltuielilor în perioada crizei financiare.

"Viitorul Parlament are obligaţia să dea un exemplu de autostăpânire a propriilor sale cheltuieli. În acest moment de criză clasa politică trebuie să dea un semnal de chibzuinţă şi un exemplu", a explicat Geoană.

El a precizat că, pe lângă îngheţarea salariilor şi pensiilor parlamentarilor pe următorii doi ani, începând cu 1 ianuarie 2009, mai propune şi limitarea gratutăţii la transportul aerian sau feroviar al parlamentarilor strict pe ruta colegiu-Bucureşti.

"Propunem reducerea cheltuielilor directe prin eliminarea opţiunii privind cazarea în Bucureşti, reducerea sumelor aferente fucnţionării cabinetelor parlamentare cu 30% şi reducerea cu 50% a sumelor alocate convorbirilor telefonice, precum şi unificarea serviciilor administrative a Senatului şi Camerei Deputaţilor", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a arătat, de asemenea, că viitorul Guvern şi viitorul Parlament trebuie să dea un semnal de austeritate a cheltuirii banului public şi un exemplu de reducere dramatică a cheltuielilor administrative neesenţiale, respectiv cele nelegate de investiţiile de capital.

"Sunt prea multe agenţii guvernamentale în România. Cei 1000 de înalţi funcţionari care lucrează doar pentru premier sunt prea mulţi şi prea costisitori", a mai subliniat liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici