Geoană s-a întâlnit cu sindicatele din învăţământ şi a promis un buget de 6% din PIB pentru Educaţie

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, s-a întâlnit, miercuri, la sediul partidului, cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ Alma Mater, Spiru Haret şi FSLI pentru a le aduce la cunoştinţă obiectivele pe care Guvernul Iohannis le propune, dacă el va ajunge preşedinte.

7 afișări
Imaginea articolului Geoană s-a întâlnit cu sindicatele din învăţământ şi a promis un buget de 6% din PIB pentru Educaţie

Geoană s-a întâlnit cu sindicatele din învăţământ şi a promis un buget de 6% din PIB pentru Educaţie (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Liderul PSD a precizat că principalul obiectiv al întâlnirii cu liderii sindicali ţine de identificarea unor obiective pentru sectorul Educaţiei.

"Ceea ce discutăm astăzi depăşeşte logica campaniei electorale. Campania se termină în câteva zile şi revenim la problemele serioase ale ţării", a spus Geoană, care a arătat că angajamentul potrivit căruia Educaţia va primi un buget de 6% din PIB va fi păstrat.

"Ne păstrăm angajamentul de a aloca 6% din PIB pentru Educaţie şi un procent consistent pentru activitatea de cercetare-dezvoltare", a spus Geoană, care a subliniat că Pactul Naţional pentru Educaţie va fi reprezentativ în politicile pentru acest domeniu.

Geoană a arătat că educaţia va beneficia de o bugetare multianuală pe trei ani şi a dat asigurări că rectificările negative de buget nu vor viza Educaţia, acestea urmând de altfel a fi limitate prin legea responsabilităţii fiscale.

Preşedintele PSD a anunţat că reprezentanţii FMI, BM şi CE vor veni la mijlocul lunii decembrie, la Bucureşti, prilej cu care va pleda pentru o ajustare a Legii salarizării unitare, astfel încât cadrele didactice să se bucure de respectul care li se cuvine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici