Geoană: Scrisoarea Mariei Băsescu, scrisă de un condeier

Candidatul PSD Mircea Geoană a apreciat, miercuri, că scrisoarea deschisă a soţiei şefului statului aparţine "unui condeier de campanie", arătând că o respectă pe Maria Băsescu şi că nu se află în spatele niciunui atac, iar Crin Antonescu a susţinut şi el că este vorba de "o manevră de campanie".

24 afișări
Imaginea articolului Geoană: Scrisoarea Mariei Băsescu, scrisă de un condeier

Geoană: Scrisoarea Mariei Băsescu, scrisă de un condeier (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu sunt în spatele niciunui fel de atac murdar în această campanie, nu e stilul meu şi nu am să-l fac niciodată în politică, nu-mi place genul ăsta de acţiune", a susţinut, la Antena 3, Mircea Geoană.

Liderul PSD a menţionat că este convins că scrisoarea nu îi aparţine Mariei Băsescu, ci unui "condeier de campanie".

"Respectul meu pentru doamna Băsescu va rămâne intact pentru toată viaţa, pentru că mi se pare o doamnă care are o anumită demnitate şi o anumită tristeţe, pe care o remarcăm cu toţii. În al treilea rând, sunt convins că nu domnia sa a scris această scrisoare, mi se pare o scrisoare scrisă de un condeier de campanie şi faptul că este târâtă familia în această campanie este un lucru neprincipial şi incorect", a spus Geoană.

Întrebat dacă are vreo suspiciune cu privire la avizul INEC privind înregistrarea din campania electorală din 2004, prezentat de Traian Băsescu, miercuri, Geoană a replicat: "Nu e problema mea să mă pronunţ".

"Eu, dacă aş fi în locul domnului Băsescu, m-aş adresa unei instiuţii internaţionale, care să poate certifica această situaţie, albă sau neagră. M-aş adresa unei instiuţii, poate sunt la Londra, nu ştiu care sunt cele mai bune instituţii pe lumea asta, care să fie deasupra oricărei suspiciuni că a dat avizul pe 1 decembrie când era zi liberă, că nu ştiu cine a fost şef acolo şi acest lucru ar fi o încheiere onorabilă pentru această situaţie, care este complicată şi controversată", a spus social-democratul.

El a conchis că îşi doreşte să se demonstreze că nu este adevărat, deşi ar putea să se considere ca un truc de campanie.

Soţia şefului statului, Maria Băsescu, critică, într-o scrisoare deschisă, difuzarea imaginilor în care apare lovind un copil şi susţine că filmul este trucat. De asemenea, ea apreciază că viaţa copilului a fost afectată şi că, oricâte scuze şi-a cere Mircea Geoană, nicio mamă din lume nu îl va ierta. Ea mai spune că pentru "afirmaţiile mincinoase" conform cărora soţul său ar fi lovit-o, Mircea Dinescu este dator să-şi ceară scuze în faţa copiilor ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici