Geoană se gândeşte la amnistie fiscală pentru cei ce-şi aduc averile în legalitate

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, în cadrul unei întâlniri cu studenţii Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, că social-democraţii analizează posibilitatea introducerii, după alegeri, a unei amnistii fiscale limitate pentru cei ce-şi aduc veniturile în legalitate.

55 afișări
Imaginea articolului Geoană se gândeşte la amnistie fiscală pentru cei ce-şi aduc averile în legalitate

Geoană se gândeşte la amnistie fiscală pentru cei ce-şi aduc averile în legalitate (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că, pentru evitarea efectelor crizei financiare mondiale, nu este suficient un simplu plan anti-criză, ci este nevoie de "un adevărat big-bang", care să constea în stimularea economiei pe termen scurt, investiţii guvernamentale masive şi o amplă reformă a statului.

Liderul PSD a vorbit, pe marginea acestui plan, despre intenţia PSD de a subvenţiona dobânda pentru creditele IMM-urilor, de a elimina impozitul pe dobânda bancară pentru persoanele fizice şi IMM-uri şi de a garanta în totalitate depozitele bancare ale populaţiei.

Geoană a spus că soluţia pentru depăşirea crizei nu constă în majorarea salariilor, cum propune actualul Guvern, el subliniind că PSD va impune, dacă va ajunge la guvernare, majorarea salariului minim pe economie la 1000 lei, creşterea burselor la nivelul salariului minim, acordarea unei alocaţii de 200 lei până la vârsta de 18 ani şi majorarea pensiilor, până la corelarea lor cu coşul minim de consum şi salariul minim garantat.

În acelaşi timp, vorbind despre facilităţile fiscale pe care un eventual guvern PSD le va lua, Geoană a spus că social-democraţii analizează posibilitatea de a introduce o amnistie fiscală pe termen limitat pentru cei care îşi aduc la suprafaţă, în legalitate, veniturile şi câştigurile.

Pe de altă parte, liderul PSD a vorbit despre intenţia de a reforma statul, el menţionând că PSD doreşte să organizeze, în al treilea an al unei eventuale guvernări social-democrate, un referendum pentru modificarea Constituţiei.

De asemenea, Geoană a spus că PSD va iniţia, dacă va ajunge la guvernare, un pact între toate partidele, pentru depolitizarea justiţiei şi administraţiei publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici