Geoană şi-a reînnoit oferta către Ponta pentru funcţia numărul doi în PSD

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, şi-a reînnoit oferta făcută lui Victor Ponta, de a candida în echipa lui, pentru funcţia numărul doi din partid, de preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinte, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din apropierea liderului PSD.

11 afișări
Imaginea articolului Geoană şi-a reînnoit oferta către Ponta pentru funcţia numărul doi în PSD

Geoană şi-a reînnoit oferta către Ponta pentru funcţia numărul doi în PSD (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Geoană i-a propus din nou lui Ponta să candideze în echipa cu care acesta se va prezenta la Congresul propus de Comitetul Executiv în 20 februarie.

Surse apropiate preşedintelui PSD au declarat că Geoană şi Ponta au avut o discuţie, miercuri după-amiază, Geoană spunându-i fostului purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale că aşteaptă un răspuns până miercuri seară la ora 18.00.

Iniţial, Geoană intenţiona să îl propună pe Cristian Diaconescu pentru funcţia numărul doi din partid, după ce relaţiile cu Victor Ponta s-au răcit, în urma anunţului explicit al acestuia că nu votează cu Geoană.

Intrarea lui Diaconescu în competiţia pentru preşedinţia PSD a schimbat planurile făcute de Geoană pentru eventuala propunere de prim-vicepreşedinte sau preşedinte executiv.

Potrivit surselor citate, miercuri seară, după şedinţa grupurilor reunite ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat, care s-a terminat puţin după ora 18.30, Geoană l-a abordat pe Ponta, solicitându-i un răspuns la oferta acestuia.

Ponta şi-a reiterat refuzul de a candida în echipă cu Geoană, el neparticipând, miercuri seară, la o întâlnire a unor lideri de organizaţii PSD, la Cabinetul lui Geoană de la Senat, acolo unde au fost convocaţi în principal potenţialii susţinători ai acestuia la preşedinţia partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici