Geoană: Targetul politic al PSD, 200 de mandate în viitorul Parlament

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a estimat că partidul său va obţine 40% din mandatele de parlamentar la alegerile parlamentare şi i-a acuzat pe actualii guvernanţi că au dus "machoismul" la nivel de politică de stat, în Guvernul României neexistând nicio femeie în funcţia de ministru.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Targetul politic al PSD, 200 de mandate în viitorul Parlament

Geoană: Targetul politic al PSD, 200 de mandate în viitorul Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

"Vor exista 450 de colegii uninominale pentru Parlamentul viitor. În estimarea noastră, PSD, pe actualul trend, poate şi trebuie să ajungă la 200 de parlamentari. Ceea ce reprezintă peste 40%, cu redistribuire. Acesta este targetul nostru politic", a anunţat liderul social-democrat la finalul Comitetului Executiv al Organizaţiei de Femei a PSD.

Întrebat care va fi ponderea femeilor social-democrate dacă PSD va intra la guvernare, Geoană a spus că nu poate promite ceea ce a făcut premierul Spaniei, Jose Luis Zapatero, care are în Executiv opt femei în funcţia de ministru şi doar şapte bărbaţi, dar că acest Guvern nu va semăna cu actualul Cabinet, care nu are în componenţă nicio femeie.

"Nu pot să promit ceea ce a făcut Zapatero în Spania. Dar nu va fi un Guvern care să semene cu actualul Executiv, unde nu este nicio femeie. Cred că suntem singurul guvern din Europa în care machoismul devine politică de stat", a mai spus preşedintele PSD.

El le-a îndemnat pe femeile din partidul pe care îl conduce să se pregătească pentru ocuparea de poziţii în structurile centrale, fie că e vorba de secretari de stat sau şefi de agenţii.

La rândul său, preşedintele social-democratelor, Rovana Plumb, şi-a exprimat speranţa ca în viitorul Parlament să se regăsească cel puţin 60 de reprezentante ale PSD.

"Ea (reprezentativitatea femeilor PSD pe locurile eligibile – n.r.) este stabilită clar în statut. Este o cotă de cel puţin 33% din numărul mandatelor pe care PSD le va obţine. Acest rezultat se poate atinge în condiţiile în care femeile vor fi mai mult implicate. Eu sper să obţinem cel puţin 30% din totalul celor 200 de locuri", a declarat Rovana Plumb.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici