Geoană: Viitorul comisar european din partea României trebuie să fie de la PSD

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, că viitorul comisar din partea României trebuie să fie din familia social-democrată, iar întrebat dacă l-ar tenta un asemenea post el spune că, dacă va fi vreo şansă să ocupe "o poziţie internaţională de influenţă", nu se dă în lături.

339 afișări
Imaginea articolului Geoană: Viitorul comisar european din partea României trebuie să fie de la PSD

Geoană: Viitorul comisar european din partea României trebuie să fie de la PSD (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Este absolut elementar faptul că un Executiv european, cum este cazul Comisiei, reflectă practic guvernele europene. Guvernul de la Bucureşti este un Guvern cu principal partid PSD, este absolut firesc să fie un comisar din familia social-democrată. A fost un comisar, domnul Cioloş, din familia popularilor europeni. Cred că este absolut democratic, legitim, cred că nimeni nu poate contesta faptul că cei care au majoritatea în Parlament şi care formează axul central al guvernării dau şi comisarul european", afirmă, la RFI, senatorul PSD.

"Mai puţin important pentru mine este subiectul culorii politice, deşi este foarte important ca stânga să câştige în Europa, pentru a vedea şi altceva decât austeritate pe burta goală, dar dincolo de acest subiect, importante sunt şi persoana şi portofoliul, important este ce va face după ce va fi numit. N-aş vrea să ajungem la spartul târgului şi să obţinem ca în 2007 Multilingvism şi să alegem ultimii, pentru că alţii şi-au făcut lecţiile şi noi n-am apucat să ne facem un lobby. Pentru Cioloş a început lobby-ul intern şi extern cu doi ani de zile mai devreme faţă de 2009. Suntem la câteva luni şi încă nu ne-am hotărât ce vrem să facem şi cu cine mergem în această direcţie", observă senatorul social-democrat.

Întrebat dacă l-ar tenta postul de comisar european, Mircea Geoană a răspuns: "Dacă va fi vreo şansă să ocup o poziţie internaţională de influenţă, nu mă dau în lături, e un lucru important pentru ţară şi pentru mine, nu trebuie să mă ascund, dar mai important decât asta este să redevenim ambiţioşi şi să ştim să ne urmărim cu perseverenţă, cu inteligenţă, cu sofisticare interesele generale. Pentru mine, politica în România rămâne în continuare principala mea preocupare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici