George Simion: România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău

România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău, spune liderul AUR, George Simion: „Nu facem decât să finanţăm separatism anti-românesc finanţând acea guvernare”.

3414 afișări
Imaginea articolului George Simion: România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău

George Simion: România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău

„Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus şi trebuie spus de fiecare dată. Scrie în Biblie: când oamenii vor tăcea, pietrele vor vorbi. De asta noi peste tot în ţară am scris Băsarabia e România. Asta e un adevăr şi adevărurile trebuie spuse tare şi răspicat. Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism anti-românesc finanţând acea guvernare sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, anti-românul Ion Ceban. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău”, afirmă George Simion, la Congresul AUR de la Alba Iulia.

De asemenea, el spune că România a alocat prea mulţi bani pentru refugiaţii din Ucraina.

„S-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina. Când mai mult de jumătate din ţară sunt nu că refugiaţi de război, şase milioane au plecat din ţară pentru că au fost retfugiaţi de război în timp de pace. Avem mai mult de jumătate din ţară în sărăcie lucie. Trebuie ajutaţi. Da, din puţinul nostru trebuie să împărţim cu toţii. Noi suntem unionişti şi-i vrem pe toţi românii împreună. Ştim să dăm, inclusiv celor care s-au retras din faţa agresiunii ruse, cu asta toţi suntem oameni şi trebuie să vedem durerea celui de lângă noi, dar când guvernanţii noştri de 30 de ani nu văd durerea noastră, te revolţi, nu?”, încheie liderul AUR.

Guvernele României şi Republicii Moldova au încheiat în februarie un acord privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro pentru R. Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici