Gerhard Schroeder vine vineri la Bucureşti, la invitaţia lui Ponta

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroeder, face, vineri, o vizită la Bucureşti, la invitaţia preşedintelui PSD, Victor Ponta.

20 afișări
Imaginea articolului Gerhard Schroeder vine vineri la Bucureşti, la invitaţia lui Ponta

Gerhard Schroeder vine vineri la Bucureşti, la invitaţia lui Ponta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă al PSD, Gerhard Schroeder va participa la un eveniment organizat sub egida Fundaţiei Institutul "Ovidiu Şincai", unde va susţine o conferinţă cu tema "Europa încotro? Soluţiile economice ale stângii".

De asemenea, Schroeder va avea discuţii cu preşedintele PSD, Victor Ponta, precum şi cu alţi lideri social-democraţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass-media.

PSD precizează că invitaţia adresată de Victor Ponta fostului cancelar al Germaniei face parte dintr-o agendă mai largă a preşedintelui PSD ce presupune întâlniri cu lideri socialişti importanţi din Europa.

Sursa citată menţionează că preşedintele PSD va avea, săptămâna viitoare, o întrevedere cu şeful guvernului spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero şi cu alţi lideri ai PSOE.

"Toate aceste întâlniri la nivel internaţional ale preşedintelui PSD, Victor Ponta, au loc pe fondul preocupării partidelor de stânga în a găsi soluţii pentru ieşirea din criza economică. În condiţiile în care politicile de dreapta şi-au dovedit limitele, discuţiile au ca temă centrală soluţiile pe care stânga le propune în contextul crizei economice: locuri de muncă, stimularea economiei, solidaritate şi echitate socială", se mai arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici