Gheorghe Falcă: Sunt sigur că Iohannis va fi candidatul ACL la Preşedinţie

Liderul PDL Arad, Gheorghe Falcă, se declară convins că viitorul candidat al Alianţei Creştin-Liberale (ACL) pentru Preşedinţia României va fi Klaus Iohannis, şi nu Cătălin Predoiu, pentru că primul ar sta mai bine în sondaje.

266 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Falcă: Sunt sigur că Iohannis va fi candidatul ACL la Preşedinţie

Gheorghe Falcă: Sunt sigur că Iohannis va fi candidatul ACL la Preşedinţie

"Sunt sigur că după 6 august domnul Iohannis va fi candiatul Alianţei pentru alegerile prezidenţiale", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă.

Liderul PDL Arad a spus că nu poate să nu vadă că Iohannis stă mai bine în sondaje.

"Iohannis stă mai bine în sondaje, nu pot să nu văd acest lucru (…) Întodeauna l-am susţinut pe domnul Predoiu, dar văzând cercetările de până acum, cred că Iohannis va fi candidatul Alianţei", a completat Falcă.

Referitor la fuziunile care vor avea loc, Falcă a spus că acestea au fost aşteptate de electoratul de dreapta.

"Ca reprezentant al comisiei care a negociat atât fuziunea prin absorbţie cu Forţa Civică, cât şi fuziunea prin comasare cu PNL, pot să afirm că am îndeplinit, într-un termen destul de scurt, un obiectiv foarte mare al electoratului de dreapta, de a avea în sfârşit un partid puternic de dreapta în România pentru a echilibra viaţa politică", a spus Falcă.

El a amintit că în campania internă a PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului a promovat intens ideea unificării dreptei: "La nici un an de la această campanie, tot ce am propus - o direcţie de unificare a dreptei şi una de aplicare a valorilor de centru-dreapta - se va îndeplini în totalitate în 26 iulie".

Gheorghe Falcă a precizat că la primul congres comun al PDL şi PNL, care va avea loc sâmbătă, delegaţia arădeană va fi formată din 62 de persoane, respectiv 36 de la PDL, 20 de la PNL şi şase de la Forţa Civică.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, declara, luni, că, după ce a fost desemnat candidatul partidului pentru prezidenţiale, urmează o cercetare sociologică, astfel încât să fie desemnat candidatul dreptei dintre el şi Cătălin Predoiu, până în 5 august, şi că nu se aşteaptă să apară un al treilea candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici