Gheorghe Falcă va candida pentru al patrulea mandat la Primăria Arad

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, copreşedinte al PNL Arad, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că la alegerile locale din 2016 va candida pentru al patrulea mandat, el fiind singurul din organizaţia locală PNL care şi-a exprimat această intenţie.

446 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Falcă va candida pentru al patrulea mandat la Primăria Arad

Gheorghe Falcă (Foto: Adi Piclisan / Mediafax Foto)

Falcă a făcut acest anunţ în contextul în care, până în 3 august, trebuie prezentate la structura centrală a partidului listele cu persoanele care vor să candideze la alegerile locale din 2016, pentru a intra în competiţia internă din PNL, în urma căreia se vor stabili candidaturile finale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La Arad există doar candidatura mea", a spus Falcă, aflat la al treilea mandat de primar, care va candida pentru a patra oară.

Edilul a adăugat că în celelalte oraşe din judeţ vor candida actualii primari ai PNL, iar 33 de liberali şi-au anunţat intenţia de a candida pentru un mandat de consilier judeţean.

În aceeaşi conferinţă de presă, Gheorghe Falcă s-a referit şi la situaţia lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean, care este arestat preventiv pentru trafic de influenţă.

Potrivit lui Falcă, Ioţcu îşi exprimase în partid, anterior arestării sale, intenţia de a candida din nou la conducerea Consiliului Judeţean Arad, însă nu a mai avut susţinerea colegilor.

Foto: Primaria Arad / Sursa: primariaarad.ro

"Regret ce a făcut domnul Ioţcu, eu am apreciat activitatea lui până în 2013. Atunci şi-a decis independenţa faţă de partid, nu mai era în conducerea partidului şi a declarat că va face doar administraţie, nu şi politică. Societatea va judeca în ce fel şi-a făcut treaba", a spus Falcă.

El a precizat că, potrivit statutului partidului, Ioţcu este suspendat în acest moment din calitatea de simplu membru, urmând să fie exclus din PNL doar după o condamnare definitivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, reţinut de DNA după ce a fost prins în flagrant vineri când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru un contract de lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, a fost arestat preventiv, sâmbătă seară, de Tribunalul Timiş. Ioţcu fusese reţinut, vineri seară, de DNA Timişoara, pentru trafic de influenţă, după aproximativ cinci ore de audieri.

Atribuţiile preşedintelui CJ Arad, Nicolae Ioţcu, au fost preluate, luni, de către Adrian Ţolea (PNL), unul dintre vicepreşedinţi, până când prefectul va emite ordinul de constatare a suspendării din funcţie a lui Ioţcu.

Ţolea a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a preluat atribuţiile în baza unei dispoziţii din luna martie a lui Ioţcu. Conform dispoziţiei, atribuţiile sunt preluate de Adrian Ţolea în perioada absenţei preşedintelui din instituţie.

Conform procedurilor, după ce unul dintre vicepreşedinţi va prelua şefia CJ, consilierii vor alege un alt vicepreşedinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici