Gheorghe Nichita îl invită pe Boc să participe la şedinţa Consiliului Local Iaşi

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, i-a adresat premierului Emil Boc invitaţia de a participa la şedinţa Consiliului Local, miercuri, când va fi aprobat bugetul local, în aceeaşi zi fiind programate la Iaşi o şedinţă de Guvern şi mai multe întâlniri ale premierului cu autorităţile locale.

27 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita îl invită pe Boc să participe la şedinţa Consiliului Local Iaşi

Gheorghe Nichita îl invită pe Boc să participe la şedinţa Consiliului Local Iaşi (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita a declarat, într-o conferinţă de presă, că îl invită pe premierul Emil Boc să participe miercuri la şedinţa de Consiliu Local, în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul de buget al municipiului.

"Îl invit pe primul-ministru să vină la şedinţa de Consiliu, mai ales că a fost primar la Cluj şi cunoaşte bine problemele administraţiei locale", a spus primarul Gheorghe Nichita, totodată lider local al PSD Iaşi.

Nichita a afirmat că în cursul dimineţii de miercuri se va întâlni la sediul Prefecturii ieşene cu membri ai echipei guvernamentale, inclusiv cu premierul, ocazie cu care vor fi semnate mai multe contracte care vizează dezvoltarea muncipiului Iaşi.

"Va fi semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea zonei turistice Ciric, un proiect de 12 milioane de euro, din care contribuţia municipalităţii este de 4,7 milioane de euro. De asemenea, va fi semnat contractul între Ministerul Mediului şi Primăria Iaşi privind retehnologizarea CET Iaşi, în valoare de 73 milioane de euro, bani asiguraţi de la Uniunea Europeană şi de la buget", a declarat primarul municipiului Iaşi.

Gheorghe Nichita a mai spus că salută decizia Guvernului de a organiza şedinţe în teritoriu, întrucât în acest fel Executivul "ia contact cu problemele localităţii".

"Salut venirea Guvernului la Iaşi, chiar dacă politic suntem pe baricade diferite. Este o iniţiativă extrem de bună, pentru că în acest fel Executivul ia contact cu problemele localităţii", a afirmat primarul Nichita.

Miercuri, în Sala Senat a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi va avea loc o şedinţă de Guvern, pe agenda de lucru fiind incluse, potrivit unor surse guvernamentale, aproximativ 20 de proiecte normative prin care sunt rezolvate probleme locale, alături de alte legi de interes general anunţate anterior de Guvern, precum facilităţile acordate tinerilor care înfiinţează o microintreprindere, suplimentarea programului "Rabla" sau legea educaţiei naţionale.

În cursul dimineţii, reprezentanţi ai Guvernului se vor întâlni la sediul Prefecturii cu şefi ai administraţiei locale şi cu directorii de deconcentrate din judeţul Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici