Ghinea acuză PSD şi ALDE de hărţuire a opoziţiei, după ce s-a cerut sancţionarea sa în BP

Fostul secretar al Camerei, deputatul USR Cristian Ghinea, a acuzat, miercuri, PSD şi ALDE de hărţuire a opoziţiei, după ce în BP s-a propus sancţionarea sa pentru că nu ar fi asigurat permanenţa la conducerea acestui for legislativ, în sesiunea extraordinară.

150 afișări
Imaginea articolului Ghinea acuză PSD şi ALDE de hărţuire a opoziţiei, după ce s-a cerut sancţionarea sa în BP

Ghinea acuză PSD şi ALDE de hărţuire a opoziţiei, după ce s-a cerut sancţionarea sa în BP

„E complet ridicol. Atunci a fost acel caz în care domnul Dragnea a convocat sesiunea extraordinară şi domnul Dragnea, preşedintele Camerei, împreună cu doi colegi PSD din BP, au plecat în concediu”, a spus Ghinea.

„Eu am fost de permanenţă două săptămâni în clădirea Parlamentului, eram şi în acea zi, dar am refuzat să intru la BP. Permanenţa se asigură din clădirea Parlamentului. Chiar domnul Nicolicea, în cererea de sancţionare, spune că eram aici. Şi eram aici, dar am refuzat să asigur cvorum pentru sesiunea extraordinară. Este un caz absolut ridicol de hărţuire a opoziţiei, care intră într-un trend în care PSD şi ALDE fac ce vor”, a adăugat Ghinea.

El a spus că toţi membii BP din opoziţie au decis să boicoteze acea şedinţă „ridicolă şi ilegală, cum s-a dovedit ulterior”.

„Merg la Comisia Juridică să explic această situaţie. Este o intepretarea <<a la Nicolicea>> a Regulamentului”, a mai spus Ghinea.

Grupul parlamentar al PSD din Cameră a făcut miercuri o sesizare cu privire la posibilitatea săvârşirii unei abateri disciplinare din partea deputatului USR Cristian Ghinea.

PSD îi reproşează acestuia că în sesiunea extraordinară a refuzat să participe la şedinţa BP din data de 8 august, deşi era de permanenţă, ca secretar.

„Am avut astăzi la Biroul permanent o sesizare din partea grupului parlamentar PSD privind posibilitatea săvâşirii unei abateri disciplinare parlamentare a fostului secretar, domnul Cristian Ghinea. Această sesizare a fost înaintată Comisiei juridice pentru a fi soluţionată. Domnul Ghinea a refuzat să participe la lucrările şedinţei Biroului Permanent din sesiunea extraordinară din data de 8 august, chiar dacă a fost anunţat telefonic şi a fost prezent în incinta Camerei Deputaţilor, aşa cum reiese şi dintr-o postare de pe pagina lui Facebook", a declarat secretarul Camerei, deputatul PSD Ioana Bran.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici