Gitenstein: Sistemul judiciar a dovedit că poate aresta şi acuza, nu şi condamna rapid şi corect

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, afirmă, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că sistemul judiciar românesc şi-a dovedit capacitatea de a aresta şi pune sub acuzare, nu şi pe aceea de a condamna rapid şi corect, apreciind drept cea mai mare problemă acum reformarea acestuia.

29 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: Sistemul judiciar a dovedit că poate aresta şi acuza, nu şi condamna rapid şi corect

Gitenstein: Sistemul judiciar a dovedit că poate aresta şi acuza, nu şi condamna rapid şi corect

"Aţi dovedit că aveţi capacitatea de a aresta şi de a pune sub acuzare, dar nu aţi dovedit că aveţi capacitatea de a condamna acuzaţii corect şi rapid. Toate aceste elemente trebuie să funcţioneze", spune diplomatul american.

În opinia sa, "cea mai mare problemă acum este reformarea sistemului judiciar, încurajarea judecătorilor să candideze pentru CSM şi să înceapă implementarea noilor coduri, Civil şi Penal, într-o manieră care să fie conformă cu spiritul şi esenţa acestora - de a crea un sistem de justiţie transparent, corect şi eficient".

El consideră că în continuare este nevoie de oameni în sistem care să ia decizii suficient de rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici