Gorghiu: Discuţiile despre rotativă au loc, dar nu public

  • Negocierile despre rotativă nu trebuie să mai aibă loc public, „dar asta nu înseamnă că discuţiile nu se vor întâmpla”, spune Alina Gorghiu (PNL).
  • Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că orice negociere trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor şi a reformei pensiilor speciale.
160 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Discuţiile despre rotativă au loc, dar nu public

Gorghiu: Discuţiile despre rotativă au loc, dar nu public

„În opinia mea, coaliţia şi-a făcut un deserviciu vorbind public atât de mult despre rotativă în ultimul timp. Eu am evitat să discut public acest lucru în spaţiul public, spunând că se va paraliza administraţia în măsura în care nu ne vom concentra la nevoile societăţii. România are nevoie clar de stabilitate, de continuitate. PNL a oprit orice discuţie în spaţiul public referitoare la rotativa guvernamentală, discuţii pe care, trebuie să fim sinceri, oricum nu le-a iniţiat PNL, cu precizarea că vom merge mai departe cu negocierile privind programul de guvernare. În timp ce eu dau aceste declaraţii se fac discuţii cu privire la programul de guvernare de specialişti. (...) Discuţiile despre modalitatea în care se va realiza rotativa cred că pot fi încheiate rapid dacă există voinţă politică, iar această voinţă politică sper că există. Ne dorim cu toţii o tranziţie rapidă, iar premierul a anunţat că pe data de 26 mai îşi depune mandatul. ca atare, tranziţia rapuidă este foarte importantă, fără să mai facem discuţii publice pentru a nu bloca adnministraţia”, spune Alina Gorghiu.

Întrebată dacă Nicolae Ciucă îşi va depune mandatul pe 26 mai, ea spune: „Premierul a anunţat şi va anunţa public când îşi va depune mandatul. E mai puţin importantă ziua”.

„Eu cred că s-a greşit sau, repet, cred că nu ne-am făcut mari servicii discutând pe multe voci legat de această rotativă, însă discuţiile nu trebuie să mai aibă loc public, dar asta nu înseamnă că duiscuşţiile nu se vor întâmpla”, încheie Gorghiu.

Orice negociere privind viitorul cabinet trebuie suspendată până la rezolvarea solicitărilor sindicatelor şi a reformei pensiilor speciale, afirma sâmbătă dimineaţă preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici