Gorghiu: După discuţiile tehnice pe Cod din 20 august, ar trebui consultări politice, până în 24 august

Consultările dintre partide pe tema Codului fiscal trebuie să fie bazate pe argumente şi toată lumea trebuie să arate un comportament flexibil, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, opinând că, după discuţiile tehnice din 20 august, trebuie să urmeze cele politice, între 20 şi 24 august.

431 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: După discuţiile tehnice pe Cod din 20 august, ar trebui consultări politice, până în 24 august

Alina Gorghiu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Mă bucur că s-a creat o masă critică pentru pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal (...). Evident, sperăm ca această întâlnire tehnică de pe data de 20 august din Parlamentul României să fie urmată de discuţii politice, care să se desfăşoare până la momentul convocării sesiunii extraordinare din 24 august. Dacă există voinţă politică, evident că timp ne facem. Aş crede că vor fi undeva spre finalul săptămânii, pentru că sesiunea extraordinară va fi la începutul săptămânii viitoare, adică undeva între 20 şi 24 august probabil că vor avea loc şi aceste discuţii politice, acea consultare politică", a spus, la RFI, Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a arătat că discuţiile trebuie să fie bazate pe argumente şi că este nevoie de prudenţă, raţiune şi calm.

"Aş vrea să cred că discuţia va fi una cu argumente, va fi una la care toată lumea va arăta un comportament flexibil, nu ca până acum şi ca urmare a tuturor argumentelor aduse de specialişti, de BNR, de Consiliul Fiscal, de preşedinte în cererea de reexaminare, de reprezentanţii Comisiei Europene, FMI şi aşa mai departe, să putem agrea un pachet de măsuri de relaxare fiscală, pachet care să fie sustenabil (...). Vreau să privim cu prudenţă, cu raţiune toată această discuţie, cu calm, cu aplecare către dialog şi să găsim formula cea mai bună", a menţionat ea.

Alina Gorghiu cere ca discuţiile dintre partide pe tema Codului Fiscal să fie publice.

"Nu avem absolut nimic de ascuns, nici noi, cred că nici PSD, nici UNPR, UDMR sau celelalte partide parlamentare care vor participa la discuţii. Nu cred că ne putem permite luxul să nu dialogăm cu absolut oricine sau să fim transparenţi faţă de oricine, atunci când vine vorba de o legiferare atât de importantă. Dezbaterile au fost publice şi în comisiile parlamentare, dar e foarte important să nu creadă cineva că este ocultă această consultare", a mai spus Alina Gorghiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici