Gorghiu, întâlnire cu şefa reprezentanţei CE în România: Echilibru între CCR şi ce prevede PNRR

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, s-a întâlnit miercuri cu Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, cu care a discutat despre legea pensiilor de serviciu.

12549 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, întâlnire cu şefa reprezentanţei CE în România: Echilibru între CCR şi ce prevede PNRR

Gorghiu, întâlnire cu şefa reprezentanţei CE în România: Echilibru între CCR şi ce prevede PNRR

„Deciziile CCR trebuie respectate, iar Parlamentul trebuie sa găsească o formulă de echilibru între jurisprudenţa CCR şi ceea ce este prevăzut în PNRR. Trebuie găsit un sistem echitabil şi sustenabil”, spune Alina Gorghiu, despre una dintre discuţiile avute cu Ramona Chiriac.

În ceea ce priveşte atingerea ţintelor PNRR, Ministerul Justiţiei este direct implicat în îndeplinirea jaloanelor PNRR din domeniul justiţiei, arată Gorghiu.

Cu privire la îndeplinirea recomandărilor din Raportul din 2023 privind statul de drept, Gorghiu şi Chiriac au discutat faptul că este cel mai bun Raport al României de până acum.

În cadrul întâlnirii, Gorghiu şi Chiriac au vorbit şi despre egalitatea dintre sexe.

„Am discutat amândouă şi despre cauza femeilor în societate. Femeile trebuie să fie respectate şi în mediul public, şi în mediul privat. Şi mai sunt multe de făcut în acest sens. I-am mulţumit şefei Reprezentanţei Comisiei Europene pentru suportul constant pe care Comisia Europeană l-a acordat României!”; mai spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici