Gorghiu: Prioritatea mandatului, continuarea reformelor angajate de România în Justiţie

Alina Gorghiu l-a asigurat, luni, pe comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, că prioritatea mandatului său la şefia ministerului este „continuarea reformelor angajate de România în acest domeniu”.

129 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Prioritatea mandatului, continuarea reformelor angajate de România în Justiţie

„Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, l-a asigurat pe comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, că prioritatea mandatului său la şefia ministerului este continuarea reformelor angajate de România în acest domeniu. Dialogul celor doi oficiali a avut loc ieri, în marja reuniunii miniştrilor de justiţie din statele membre ale Consiliului Europei, desfăşurată în Letonia. Alte discuţii au vizat gradul de ocupare a posturilor de procurori şi judecători din România, impactul noului sistem de investigare a infracţiunilor de corupţie din sistemul judiciar şi amendamentele la legea pensiilor de serviciu pentru magistraţi, aflate acum în lucru”, transmite PNL.

Potrivit sursei citate, Ministerul Justiţiei analizează recomandările din Raportul privind statul de drept 2023, precum şi pe cele transmise de Comisia de la Veneţia şi că aşteaptă de la Comisie analiza legilor justiţiei, de care depinde îndeplinirea unui jalon din PNRR.

„Alina Gorghiu i-a mulţumit comisarului Reynders pentru decizia de ridicare a MCV şi a subliniat că România aşteaptă de la Bruxelles decizia formală în această chestiune”, se arată în finalul comunicării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici