Grapini: Există extrem de multă corupţie şi în afaceri, şi în politic. Punctul foarte slab, justiţia

Ministrul IMM şi Turism, Maria Grapini, apreciază că există încă extrem de multă corupţie şi în afaceri şi în mediul politic, iar soluţiile ar fi un mediu de afaceri mai etic şi aplicarea legilor, întrucât punctul foarte slab îl reprezintă în continuare justiţia.

310 afișări
Imaginea articolului Grapini: Există extrem de multă corupţie şi în afaceri, şi în politic. Punctul foarte slab, justiţia

Maria Grapini (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Nu se va putea scădea povara fiscală dacă nu există etică în afaceri. Aţi scris acolo etică în politică, dar trebuie şi etică în afaceri. Pentru că cel căruia i s-a permis, sau politicianul care face o afacere, o face cu un privat. De ce nu a făcut nimeni cu mine din politică afaceri, cu mine ca om de afaceri? Pentru că nu am vrut. Sau cu mulţi dintre dumneavoastră?

Problema este că există extrem de multă corupţie şi la nivelul mediului de afaceri şi la nivelul mediului politic. Şi atunci, din această convieţuire, în ghilimele, a rezultat ce a rezultat. Dacă suntem fermi şi aplicăm legea lucrurile se pot schimba, nu aplicăm legea, o să ne ... tot vorbim în seminarii de lucrurile astea", a spus ministrul pentru IMM, mediul de afaceri şi turism, la un seminar organizat la Banca Naţională a României.

Grapini a arătat că, deşi există foarte multe legi proaste, principala problemă o reprezintă faptul că puţine legi se aplică întocmai.

"De ce i-au lăsat pe oamenii ăia (hotelieri - n.r.), de care vorbeam acum având acces la date, să fie datori la stat de 20 de ani? De ce există în domeniul hotelier şi alte domenii, alimentaţie publicã, oameni care de 20 de ani nu au plătit niciun impozit la stat. De ce i-au lăsat? Mereu au fost pe pierdere, dar ei mereu au prosperat, au maşini, au case şi-au mai fãcut o vilă, şi-au mai făcut o pensiune, şi totuşi sunt mereu pe pierdere. Nu e suficient să faci o lege, totul este să se mai şi aplice. Aici avem punctul foarte slab, în justiţie, să fim serioşi", a continuat Grapini.

Ea a adăugat că în toate topurile regăseşte oameni de afaceri care n-au plătit mai nimic la stat.

"Evaziunea nu se poate combate decât dacă controlezi şi iei măsuri. Până acum se controla şi se ierta", a mai spus Grapini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici