Greblă: Era preferabil ca Băsescu să retrimită Codul Penal decât să fie sesizată CC. Durează mai mult

Senatorul PSD Toni Greblă a declarat, vineri, la RFI, că era preferabil ca modificările la Codul penal să fie retrimise de Traian Băsescu pentru reexaminare Parlamentului decât să fie sesizată CC, deoarece în acest caz procedura are o durată mai mare.

198 afișări
Imaginea articolului Greblă: Era preferabil ca Băsescu să retrimită Codul Penal decât să fie sesizată CC. Durează mai mult

Senatorul PSD Toni Greblă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Având în vedere că Înalta Curte şi PDL au atacat la Curtea Constituţională proiectul de modificare a Codului Penal, trebuie aşteptată mai întâi soluţia Curţii Constituţionale. Eu cred că ar fi fost preferabil ca preşedintele să fi restituit proiectul la Parlament, pentru a fi rediscutat, pentru că această modalitate scurta perioada aceasta de dezbateri, după părerea mea, absolut inutile. Dar acum va trebui să aşteptăm ziua de 15 ianuarie să se pronunţe Curtea Constituţională şi după aceea în Parlament va trebui să punem în acord modificarea Codului Penal cu decizia Curţii Constituţionale", a declarat Toni Greblă.

În opinia sa, nu era cazul modificării Codului Penal în acest moment.

"Mai toate forţele politice s-au pronunţat în sensul în care, datorită şi impactului în opinia publică, în unele cercuri politice, în rândul unor ONG-uri interesate în lupta împotriva corupţiei, cred că nu va fi cazul să fie modificat Codul Penal, care de altfel va intra în vigoare abia la 1 februarie anul viitor. Ca opinie personală, cred că nu este cazul să fie modificat acum Codul Penal, ci după o perioadă de un an, doi, trei, după intrarea lui în vigoare, nu neapărat textele care au fost vizate de acest proiect", a spus senatorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici