Grindeanu: Pentru prima dată de când suntem în UE accesăm toate sumele pe Infrastructură Mare

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că România va atrage toate fondurile alocate pentru Infrastructură Mare, fiind pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva.

100 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Pentru prima dată de când suntem în UE accesăm toate sumele pe Infrastructură Mare

Grindeanu: Pentru prima dată de când suntem în UE accesăm toate sumele pe Infrastructură Mare

„În acest an s-au semnat undeva, ca valoare, contracte de peste 16 miliarde, de 4 ori mai mult decât anul trecut, peste 16 miliarde faţă de anul trecut undeva la 4,6, iar ca rată de absorbţie nu o să ne închidem la 8,8 miliarde. Din ultimele calcule făcute ne ducem spre 10 miliarde, de asemenea, 200% faţă de anul trecut, iar absorbţia pe ceea ce va însemna anul 2023 va fi una imensă la Ministerul Transporturilor pentru că vor intra în execuţie toate aceste contracte”, a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a spus că fondurile din POIM vor fi absorbite cu 10-11 luni înainte de termen.

„Ministerul Transporturilor pentru prima dată va încheia undeva cu 10 luni, 11 luni, înainte de termen toate fondurile pe POIM, ştiţi că avem termen până la sfârşitul anului 2023 să cheltuim toţi banii prevăzuţi în exercuţiul bugetar 2014-2020, noi o să terminăm undeva în ianuarie-februarie toate sumele. E pentru prima dată de când suntem membri ai UE când reuşim să accesăm toate sumele prevăzute pe Infrastructură Mare”, a precizat ministrul.

Acesta a mai spus că a primit acordul CE pentru ca în cele 10 luni rămase de anul viitor Ministerul Transporturilor să poată accesa bani de la alte programe care nu reuşeşsc să facă această absorbţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici