Grindeanu: Spitalele din subordinea sau coordonarea Ministerului Transporturilor să meargă la Sănătate

Spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să meargă ori la Ministerul Sănătăţii, ori la autorităţile locale, ori la Universităţile de Medicină, spune Sorin Grindeanu: „Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătăţii”.

549 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Spitalele din subordinea sau coordonarea Ministerului Transporturilor să meargă la Sănătate

„În acest moment, e în lucru o reorganizare. Sunt 53 de instituţii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor. Eu am format o echipă la nivel de minister, condusă de secretar de stat şi de secretarul general, astfel încât să reducem din acest număr de instituţii din subordinea ministerului. Şi vom fi capabili, în perioada imediat următoare, să prezentăm primului ministru această reducere pe care o facem. Să ştiţi că voi continua - şi mulţumesc sprijinului dat de către vicepremierul Marian Neacşu - să cred că spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să meargă la Sănătate: ori la Ministerul Sănătăţii, ori la autorităţile locale, ori la Universităţile de Medicină. Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătăţii”, spune Sorin Grindeanu.

El subliniază că un alt exemplu de comasări sunt cele legate de instituţii de control sau verificări.

„Fie că vorbim de naval sau de feroviar, ei au instituţii diferite; eu consider că trebuie să fie una singură. O să aud în perioada următoare şi o să auziţi şi dumneavoastră din partea multora să spună: <Domnule, nu respectăm diverse directive europene, ş.a.m.d.>. Ba le respectăm şi o să respectăm tot cadrul normativ, iar ţinta este ca cel puţin jumătate din aceste instituţii de care vă aminteam să fie la Ministerul Transporturilor, să fie comasate, parte dintre ele transferate. Vă aminteam de spitale”, încheie ministrul Transporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici