Grup de lucru bilateral pentru românii din Italia şi pentru italienii din România

Secretarul de stat în MAE Mihai Gheorghiu s-a întâlnit, luni, cu viceministrul afacerilor externe al Italiei, Franco Danieli, cei doi convenind asupra constituirii şi coordonării unui grup comun de lucru privind comunităţile româneşti din Italia şi cele italiene din România.

4 afișări
Imaginea articolului Grup de lucru bilateral pentru românii din Italia şi pentru italienii din România

Grup de lucru bilateral pentru românii din Italia şi pentru italienii din România

Potrivit unui comunicat MAE remis agenţiei MEDIAFAX, secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Mihai Gheorghiu, efectuează o vizită de lucru în Italia în perioada 19-22 noiembrie. Vizita se înscrie în demersurile iniţiate de MAE ca urmare a Planului de măsuri cu privire la gestionarea situaţiei create în urma aplicării de către Italia a decretelor de expulzare a cetăţenilor străini, aprobat de către Guvern la 5 noiembrie.

În perioada imediat următoare, viceministrul afacerilor externe al Republicii Italiene va participa, la Bucureşti, la prima şedinţă a grupului de lucru, în cadrul căreia va fi elaborată agenda comună.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre agenda politică bilaterală, fiind reafirmată voinţa comună de gestionare a relaţiilor dintre cele două state, informează MAE.

În context, viceministrul afacerilor externe al Italiei şi-a exprimat aprecierea pentru recentul pachet de măsuri iniţiat şi adoptat de autorităţile de la Bucureşti privind situaţia românilor din Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici