Grupul PSD l-a nominalizat pe Ilie Sârbu pentru conducerea Senatului

Senatorii PSD l-au nominalizat, luni, pe Ilie Sârbu pentru postul de preşedinte al Senatului rămas vacant după plecarea lui Nicolae Văcăroiu la Curtea de Conturi, respectând astfel recomandarea Biroului Permanent Naţional al partidului.

23 afișări
Imaginea articolului Grupul PSD l-a nominalizat pe Ilie Sârbu pentru conducerea Senatului

Grupul PSD l-a nominalizat pe Ilie Sârbu pentru conducerea Senatului (Imagine: Mediafax Foto)

Sârbu a câştigat în faţa contracandidatului Doru Ioan Tărăcilă, obţinând 22 de voturi, în timp ce Tărăcilă a obţinut 17. Un vot a fost declarat nul.

După vot, Sârbu a declarat că scorul strâns demonstrează că atât el, cât şi Tărăcilă, au valoare.

El a spus că, după stabilirea finală a candidatului PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, liderii grupului social-democrat trebuie să negocieze şi cu celelalte grupuri parlamentare din Senat votul care va fi dat în plen pentru această funcţie.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că funcţia de preşedinte al Senatului revine, "natural", PSD, conform algoritmului politic stabilit la începutul actualei legislaturi, întrucât altfel ar trebui rediscutate toate funcţiile de conducere din Senat.

Liberalii l-au propus pe Radu Câmpeanu pentru postul de preşedinte al Senatului.

PRM a spus că va negocia pentru susţinerea unuia dintre candidaţi. PC şi-a anunţat susţinerea pentru candidatul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici