Guran (PNL): Pentru liniştea din coaliţie, PSD trebuie să vină acum cu măsuri urgente

Pentru liniştea din coaliţie, PSD trebuie să vină cu măsuri urgente în privinţa protestelor, declară la RFI vicepreşedintele PNL Virgil Guran. El spune, întrebat de ce tace Klaus Iohannis, că preşedintele a avut ”discuţii bilaterale pe această temă” cu şeful Senatului şi cu premierul.

150 afișări
Imaginea articolului Guran (PNL): Pentru liniştea din coaliţie, PSD trebuie să vină acum cu măsuri urgente

Guran (PNL): Pentru liniştea din coaliţie, PSD trebuie să vină acum cu măsuri urgente

Virgil Guran comentează modul în care Guvernul a gestionat protestele sociale din ultimele zile.

„Eu cred că se putea şi mai bine, dar a existat preocupare, nu a escaladat acest protest, inclusiv protestatarii au fost, după părerea mea, oameni liniştiţi (...), că au mai fost factori perturbatori, acei factori perturbatori, după părerea mea, nu sunt din cadrul fermierilor care chiar vor să facă treabă, probabil Opoziţia a încercat să câştige puncte electorale aici”, spune Virgil Guran.

Vicepreşedintele PNL crede că ministrul Agriculturii „mai are de făcut, dar nu este un ministru rău, dar cred că trebuie să se ancoreze mai mult în realitate şi să prevină aceste lucruri”.

Întrebat de ce tace preşedintele Klaus Iohannis pe fondul protestelor sociale, Virgil Guran a spus: „Klaus Iohannis a avut dialog cu cei care trebuie să ia măsuri şi i-a lăsat să ia aceste măsuri. Acuma, trebuie să ţinem cont de încă un lucru: această problemă trebuie să fie rezolvată, nu aruncăm de la unul la altul, dar trebuie rezolvată de primul-ministru şi ministrul Agriculturii, în primul rând, care sunt de la alt partid, nu de la partidul de la care provine Klaus Iohannis, iar Klaus Iohannis sunt convins că a avut discuţii, dar fără să fie discuţii oficiale, în care a cerut şi a ajuns la o concluzie cu cei responsabili şi cred eu că pentru liniştea din coaliţie trebuie să vină colegii noştri de la PSD acum cu măsuri urgente, pe care să le adoptăm împreună, fără să aruncăm de pe unul pe altul, că au tergiversat ei sau au greşit ei, pentru că ei răspund de acest lucru”.

Întrebat dacă ştie sigur că preşedintele Klaus Iohannis a discutat despre proteste cu factori decizionali din Guvern sau doar presupune că aşa s-a întâmplat, vicepreşedintele PNL a precizat: „Nu ştiu dacă a fost o întâlnire oficială, dar ştiu că au fost discuţii bilaterale pe această temă, cum este normal, cu preşedintele Senatului, cu primul-ministru, cu cei responsabili”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici