Guşă: Iliescu nu şi-a dat seama că îi face un mare serviciu lui Traian Băsescu

Cozmin Guşă a declarat, luni, după ce Ion Iliescu a spus că PSD nu are nevoie de colaborarea fostului lider al PIN, că preşedintele de onoare al social-democraţilor nu şi-a dat seama, deşi are experienţă politică, de faptul că, prin poziţia publică, îi face un mare serviciu lui Traian Băsescu.

24 afișări
Imaginea articolului Guşă: Iliescu nu şi-a dat seama că îi face un mare serviciu lui Traian Băsescu

Guşă: Iliescu nu şi-a dat seama că îi face un mare serviciu lui Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că domnul Ion Iliescu, deşi cu experienţă politică remarcabilă, nu şi-a dat seama foarte bine că, prin poziţia publică pe care o are atât în ochii partidului din care face parte, cât şi în ochii opiniei publice, îi face un mare serviciu actualului preşedinte, Traian Băsescu. Dacă nu a observat lucrul acesta, i-l aduc eu la cunoştiinţă şi-i doresc multă sănătate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cozmin Guşă.

El a mai spus că Ion Iliescu nu a sesizat "probabil" că discuţia pe care a purtat-o cu Mircea Geoană nu a vizat în niciun fel revenirea în PSD, ci "un proiect politic mult mai amplu, targetat pe anul electoral 2009, pe o slăbiciune relativă pe care, de altfel, preşedintele partidului a recunoscut-o, referitor la Transilvania".

"Reacţia atât de virulentă a domnului Ion Iliescu împotriva mea nu este vreo surpriză, ci face parte din tradiţia apariţiilor publice ale dumnealui, atunci când este vorba despre mine. Această reacţie are o cauză precisă – domnul Iliescu ştie că nu se poate reconcilia cu mine personal şi nici cu alţii din generaţia mea decât atunci când va accepta o discuţie cinstită despre ceea ce s-a întâmplat în 1989 şi după acest an, fapte de natură să fie elucidate şi pe care are datoria să le elucideze", a conchis Guşă.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, duminică seara, la Prima TV, că va avea o colaborare, atât el, cât şi pe linie de partid, cu fostul lider al PIN Cozmin Guşă, pentru a ajuta PSD să redevină o forţă în zona Transilvaniei, el spunând că relaţia lui Guşă cu S.O. Vântu este problema lui Guşă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici