Guvern: Programul “Euro 200” continuă şi în anul 2023

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie vor beneficia de un ajutor financiar pentru a-şi cumpăra calculatoare şi în 2023, anunţă Guvernul.

803 afișări
Imaginea articolului Guvern: Programul “Euro 200” continuă şi în anul 2023

„Programul <Euro 200> pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare continuă şi în anul 2023, potrivit unei Hotărâri aprobată astăzi (joi - n.r.). De acest sprijin vor beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până în 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Pentru acest an venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluţiei indicelui preţului de consum comunicat de Institutul Naţional de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie”, spune Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernul afirmă că au fost aprobate şi cifrele de şcolarizare propuse pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2023-2024.

Astfel, pentru educaţia timpurie, creşe şi grădiniţe este alocat un număr de 665.000 locuri. Pentru învăţământul primar sunt prevăzute 933.000 locuri, iar pentru învăţământul gimnazial cu frecvenţă la zi sunt prevăzute 813.000 locuri. Pentru învăţământul liceal – clasa a IX-a sunt prevăzute 134.000 de locuri pentru învăţământul de zi, la care se adaugă 9.500 de locuri pentru învăţământ seral şi cu frecvenţă redusă. Totodată, 16.000 de locuri sunt alocate pentru clasa a XI-a, învăţământ seral.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici