Guvernul a aprobat schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură

  • Guvernul a aprobat în şedinţa de joi schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură.
  • Astfel, în 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru.
258 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Guvernul a aprobat actul normativ care stabileşte condiţiile pentru acordarea şi în acest an a ajutorului de stat fermierilor, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

Pentru anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru. Pentru acest an, valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Suma alocată asigură achitarea ajutorului de stat determinat la plată şi neachitat în ultimul trimestru al anului 2022 de către APIA - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, precum şi plăţile aferente anului 2023”, transmite Ministerul Agriculturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici