Guvernul a sesizat CC asupra respingerii OU de reorganizare a Executivului

Guvernul a depus, marţi, la Curtea Constituţională două sesizări de neconstituţionalitate privind legile prin care Senatul a respins Ordonanţele de Urgenţă referitoare la reorganizarea Executivului.

3 afișări
Imaginea articolului Guvernul a sesizat CC asupra respingerii OU de reorganizare a Executivului

Guvernul a sesizat CC asupra respingerii OU de reorganizare a Executivului

Cele două sesizări de neconstituţionalitate se referă la legea pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă 24/2007 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale, respectiv la legea pentru respingerea Ordonanţei de Urgenţă 25/2007 privind stabilirea unor măsuri pentru reorganizarea aparatului de lucru al Guvernului.

Senatorii au respins, la 18 septembrie, proiectele de lege pentru aprobarea Ordonanţelor de Urgenţă 24 şi 25 pe 2007, referitoare la restructurarea Guvernului şi a aparatului de lucru al Cabinetului.

Ordonanţa de Urgenţă 24/2007 privind restructurarea Executivului a fost respinsă de senatori cu 12 voturi "pentru", 62 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, în condiţiile în care Senatul este Cameră decizională.

Senatul a respins şi Ordonanţa de Urgenţă 25/2007 referitoare la restructurarea aparatului de lucru al Guvernului, cu 17 voturi "pentru", 58 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri. Şi în acest caz Senatul este Camera decizională.

Executivul a apreciat atunci că respingerea celor două Ordonanţe de Urgenţă a fost adoptată fără respectarea dispoziţiilor constituţionale, fiind vorba de confuzii care pot fi clarificate de Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici